Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΤΡΙΩΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ.

Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας διοργανώνει τρίωρο σεμινάριο μουσικοκινητικής, την Πέμπτη 1/3/2018 στις 6μμ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, με εμψυχωτή τον Βασίλη Τζάνο Αναγνώστου

Tίτλος:    "Πες το μ’ ένα τραγούδι"

Στο Σεμινάριο θα γίνει διδασκαλία έξι δραστηριοτήτων που βασίζονται στο «Σύστημα Orff» και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα του τραγουδιού ως εκπαιδευτικού εργαλείου. 

Το «Σύστημα Orff» είναι μία μέθοδος προσέγγισης του λόγου, της μουσικής και της κίνησης, που μπορεί να ξεκινήσει από την προσχολική ηλικία. Έχει ως πρωταρχικό σκοπό την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Δίνει μεγάλη σημασία στην αυτενέργεια, ευαισθητοποιεί τις αισθήσεις, καλλιεργεί την ικανότητα συγκέντρωσης, την κοινωνικότητα και το σπουδαιότερο, χαρίζει τη χαρά της βιωματικής συμμετοχής σε αισθητικές μορφές κίνησης, μουσικής και λόγου.

Λένε πως ο άνθρωπος πρώτα μαθαίνει να τραγουδά και μετά να μιλάει. Μεγαλώνοντας το λα-λα-λα που κάνει ως βρέφος, αποκτά σχήμα, φτιαγμένο από λόγο και μουσική. Η συνάντηση του με το τραγούδι γίνεται πάρα πολύ νωρίς. Όμως τι είναι παιδικό τραγούδι; Ποιος το γράφει και ποιους στόχους έχει όταν το γράφει; Και γιατί πολύ συχνά το παιδικό τραγούδι αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα, επικίνδυνη που από παιδικό το κάνει παιδιάστικο και κάποιες φορές παιδαριώδες; Όμως το παιδικό τραγούδι ή καλύτερα το τραγούδι που απευθύνεται σε παιδιά είναι μία πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση. Στο σεμινάριο λοιπόν αυτό, κύριος στόχος μας θα είναι να επαναπροσδιορίσουμε τον όρο «παιδικό τραγούδι» και να μελετήσουμε τις αμέτρητες δυνατότητες που έχουμε να το χρησιμοποιήσουμε ως σπουδαίο εκπαιδευτικό εργαλείο.

Περιεχόμενα

1. Παιχνιδοτράγουδα (παιχνίδια με οδηγίες τραγουδιστές). 

2. Ζωγραφιστά τραγούδια (τραγούδια γεμάτα ζωγραφιές). 

3. Χοροτράγουδα (τραγούδια που δε γίνεται να τα πεις ακίνητος). 

4. Τραγούδια-ασκήσεις (για το σώμα μα και το νου).

5. Παραμυθοτράγουδα (τραγούδια που κρύβονται μέσα στα παραμύθια).

6. Τραγουδοϊστορίες (τραγούδια που κρύβουν μέσα τους παραμύθια).

Δηλώσεις συμμετοχής στην Εριφίλη Βουγιούκα 6944420563

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                              Η Γραμματέας

Βέτα Κορωναίου                         Έφη Βαρβάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.