Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Παιδί και Κοινωνικά Δίκτυα.


Ερωτηματολόγιο “Παιδί και Κοινωνικά Δίκτυα”

Στη σχέση των παιδιών με τα κοινωνικά δίκτυα και το διαδίκτυο επικεντρώνεται η έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, τα πρώτα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στην κεντρική εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που θα διεξαχθή στην Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου. 

Το σχετικό ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε γονείς και θα το βρείτε εδώ (απαιτούμενος χρόνος 3-4 λεπτά, μπορείτε να το κοινοποιήσετε και σε άλλους). 

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αποτυπώνουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όσον αφορά στη χρήση του διαδικτύου από τους νέους στη χώρα μας και θα αποτελέσουν οδηγό για τις επόμενες στοχευμένες δράσεις αφύπνισης και ενημέρωσης του Κέντρου. 

Συμμετοχή στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. 

Ο εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ελλάδα περιλαμβάνει την διεξαγωγή της κεντρικής εκδήλωσης στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στην Αθήνα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, εκπροσώπων της πολιτείας, της βιομηχανίας του διαδικτύου, της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπαιδευτικών και μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. 

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση εδώ

Παράλληλα, την ημέρα εκείνη θα απονεμηθούν τα βραβεία των δύο πανελλήνιων μαθητικών διαγωνισμών που ήδη έχουν ανακοινωθεί, με θέμα «Θετικό-ποιοτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο» και «Το διαδίκτυο στην αρχαία Ελλάδα». Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.