Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Βιβλίο για το Δημοτικό σχολείο Φουρφουρά.

Κι άλλες φορές το ιστολόγιό μας ασχολήθηκε με το Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά και όσα ενδιαφέροντα γίνονταν εκεί. Πρόσφατα ο Άγγελος Πατσιάς, ο διευθυντής και ψυχή του σχολείου έγραψε την ιστορία του. 

"Το σχολείο της φύσης και των χρωμάτων. Μια ιστορία από το Δημοτικό Σχολείο του Φουρφουρά" από τις εκδόσεις Φυλάτος (2016). 

Τη στιγμή που στην Ελλάδα ξεκινούσε η κρίση, ξεκινάει και η ιστορία ενός μικρού σχολείου στο ορεινό Ρέθυμνο. Η ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Φουρφουρά ή όπως αργότερα έγινε γνωστό, του Σχολείου της Φύσης και των Χρωμάτων.

Το "ημερολόγιο" αυτό, παρουσιάζει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι, για το πώς μέσα σε πέντε χρόνια, ένα μικρό σχολείο, κατέληξε να είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες εκπαιδευτικές προτάσεις της χώρας με εκατοντάδες επισκέψεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
Σελίδες γεμάτες αγάπη, κατάθεσης ψυχής, αναμνήσεων, αυτογνωσίας, παιδαγωγικών απόψεων και πρακτικών. Με απλή και άμεση γραφή, απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και απλούς πολίτες που γνωρίζουν καλά ότι για να αλλάξει το μέλλον αυτής της χώρας, πρέπει να αλλάξει η παιδεία της.
"Μια καταγραφή πολεμικών ιστοριών που μοναδικός μαχητής και εχθρός είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Ιστοριών που κλονίζουν τις σταθερές σου και σε κάνουν περιπατητή στα πιο δύσκολα μονοπάτια της ζωής. Αυτά που μόνο τα παιδιά ξέρουν να περπατούν".

Πηγή η biblionet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.