Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

«Είσαι λαγός; Έχεις ουρά;»



«Είσαι λαγός; Έχεις ουρά;»

Δανιήλ Χαρμς



Είναι στ’ αλήθεια κουραστικό να διαβάζει κανείς ανακοινώσεις σαν και την τελευταία παραληρηματική λασπογραφία της ΔΗΣΥ. Δεν θα μπούμε στον κόπο ν’ απαντήσουμε. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που διαστρεβλώνουν τις καταστατικές μας αρχές για συλλογικότητα και εναλλαγή στα συνδικαλιστικά και διοικητικά όργανα, αφού δεν είναι σε θέση ν’ αντιληφθούν άλλου τύπου συνδικαλισμό από τον πελατειακό. 

Αλλά και είναι κρίμα που η διενέργεια τόσων προκαταρκτικών στα σχολεία, ενώ δηλητηριάζει το σχολικό κλίμα και κάνει τη δουλειά μας ακόμα πιο ανυπόφορη στους δύσκολους καιρούς των μνημονίων, αντιμετωπίζεται σαν δευτερεύον πρόβλημα όχι μόνον από τον αιρετό της ΔΗΣΥ αλλά και συνολικά από την παράταξη που, ας μην ξεχνιόμαστε, στήριξε την εισαγωγή των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση. 

Ίσως γινόμαστε προκλητικές. Ίσως μοιάζουμε προκλητικοί. Αλλά ανάμεσα σε συνελεύσεις μονολόγων δίχως αντίλογο, που όπως φαίνεται επιθυμούν τα παιδιά της ΔΗΣΥ, και σε συνελεύσεις ανοιχτές, ζωντανές, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις, που θα λειτουργούν ως πόλοι προβληματισμού, έκφρασης και ανάδειξης όχι μόνο των γενικών αλλά και των επιμέρους προβλημάτων που αντιμετωπίζει κάθε σχολείο... ναι, το βρήκατε: εμείς θα επιμείνουμε στις δεύτερες. Και δεν είναι ρομαντισμός. Παραμένει στοίχημα. 

Συνδικαλίστριες και συνδικαλιστές της ΔΗΣΥ, ηρεμήστε. Πάρτε επιτέλους θέση, συνταχθείτε μαζί μας, ας καλέσουμε όλες οι παρατάξεις μαζί τη Διεύθυνση ΠΕ Εύβοιας να δώσει ένα τέλος στο γαϊτανάκι των προκαταρκτικών, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα ενδοσχολικής επίλυσης των προβλημάτων. Ας απελάσουμε τον φόβο από τη σχολική ζωή. 



Χαλκίδα 23/2/2017
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.