Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

" Αλλάζω - Μεταβαίνω - Προχωρώ " συνάντηση - συζήτηση της ομάδας ¨Επικοινωνώ¨ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας

 
Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας οργανώνει την πρώτη συνάντηση - συζήτηση, της ομάδας ¨Επικοινωνώ¨, με στόχο την δημιουργία  επικοινωνίας με τους γονείς, μέσα από  την ενημέρωσή τους σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και  τα σχολεία αλλά και σε ιδιαίτερα θέματα που αφορούν τα παιδιά.


Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της ΔΕΠΑΧ (Αβάντων 50) τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στις 6.30μ.μ. με εισηγήτρια την κ. Μαρία Σφέτκου, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Παιδαγωγό, Επιμορφωτή Ενηλίκων.
Θέμα: " Αλλάζω - Μεταβαίνω - Προχωρώ " 
 
“Με άξονες αυτά τα τρία ρήματα που σηματοδοτούν τις αλλαγές της ζωής μας θα προσπαθήσουμε να ιχνηλατήσουμε:
τα περάσματα που διαβαίνουμε,
την προετοιμασία που αυτά απαιτούν,
τη διαδικασία με την οποία προχωρούμε,
τη διεργασία που είμαστε υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουμε,
τις ατομικές διαφορές μας μπροστά στις αλλαγές
και τις προσωπικές κρίσεις στις οποίες οι αλλαγές μας εκθέτουν.
Με άλλα λόγια πίσω από κάθε αλλαγή καιροφυλακτούν τα ‘πρέπει΄ και τα ΄θέλω΄ στα οποία θα αποφασίσουμε να προσχωρήσουμε ή όχι, βάζοντας σε κρίση και σε δοκιμασία το εσωτερικό σύστημα που έχουμε δομήσει. Είναι όμως ακριβώς αυτές οι αλλαγές που οξύνουν την ανθεκτικότητα και την ευελιξία μας οδηγώντας μας σε ολοένα και ευρύτερη εδραίωση.
Σε εποχές ιδιαίτερων και γενικευμένων κρίσεων, σαν και αυτή που διερχόμαστε, όταν οι κλυδωνισμοί είναι εντονότεροι, καθώς μετακινούνται και επαναπροσδιορίζονται θεμελιώδεις αρχές και αξίες, είναι αυτή ακριβώς η εδραίωση που γίνεται ασταθής και αβέβαιη. Είναι τότε ακριβώς που δοκιμάζεται η ανθεκτικότητά μας αλλά και που ταυτόχρονα ενισχύεται και ενδυναμώνεται.”
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.