Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Απίστευτο και όλως αληθινό…


  


Συνάδελφος, κατέθεσε στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας το πρακτικό της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ (πράξη 29/22-08-2014) στο οποίο ανήκει  το επόμενο απόσπασμα :
«… πιστεύω ότι ο συνάδελφος…  είναι πλημμελώς επιστημονικά και παιδαγωγικά καταρτισμένος, δεδομένου ότι είναι κάτοχος πτυχίου της αλλοδαπής διετούς φοιτήσεως και το μόνο που του πρόσφερε η αναγνώριση και η ισοτιμία του πτυχίου του είναι ο διορισμός του…».
Θα πιστεύατε ότι η κ. Μένη Καραβά, αιρετός του ΠΥΣΠΕ τοποθετήθηκε με τον παραπάνω χαρακτηρισμό για συνάδελφο; Και όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρώτη στο νομό έτρεξε να αξιολογήσει προσπερνώντας ακόμη και τους πιο φιλόδοξους, υπέρμαχους της αξιολόγησης – απόλυσης διευθυντές και συμβούλους. Πέρα από αυτό αξιολογεί και πτυχία που χρόνια τώρα η ελληνική κοινωνία έχει αναγνωρίσει μέσω του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε αυτό  τον χαρακτηρισμό της. Την καλούμε   να ζητήσει συγνώμη από τους συναδέλφους που την ψήφισαν, διότι ξέχασε ότι ο  ρόλο της μέσα στο ΠΥΣΠΕ είναι να ελέγχει τη διοίκηση και να προασπίζεται  τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων.
Επίσης καταδικάζουμε τη στάση ορισμένων παρατάξεων του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας  (Όλοι Μαζί και Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Εκπαιδευτικών) που αρνήθηκαν να αποδοκιμάσουν τη στάση της αιρετού, ύστερα από αίτημα του συναδέλφου, που «αξιολογήθηκε», να συζητηθεί το θέμα από το Δ.Σ. του Συλλόγου. Φαίνεται ότι κάποιοι είναι ακόμη της άποψης του παραταξιακού κουκουλώματος, όπως άλλωστε γινόταν τόσα χρόνια…
Και κάτι τελευταίο, αλλά για μας απολύτως σημαντικό. Όλα αυτά δεν θα γίνονταν, αν οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολικών μονάδων, δεν απεμπολούσαν ένα από τα λίγα δικαιώματα που τους έχουν μείνει, αυτό του να ψηφίζουν και να αποφασίζουν για τον υποδιευθυντή που πιστεύουν πως ταιριάζει στο σχολείο τους. 



Τελευταίο Θρανίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.