Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ;;;;;;

Οι ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων όπως διαμορφώθηκαν με το ΦΕΚ Φ10/77657/Δ1/18-5-18 δεν δημιούργησαν προβλήματα στο νομό μας, παρά τους φόβους που καλλιεργούνταν για μεγάλο αριθμό σχολείων που θα συγχωνεύονταν και θα καταργούνταν.

Σήμερα πάντως έπεσε πάλι νερό στο μύλο της … τρομοκρατίας των συναδέλφων/ισσών γύρω από το ΠΔ79 μετά το ημέιλ που στάλθηκε στα σχολεία από τη Διεύθυνση ΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ και ζητούσε από τους/τις διευθυντές/τριες των σχολείων να υποβάλλουν αίτημα για λειτουργία δύο τμημάτων πρώτης τάξης ή νηπιαγωγείου αν οι εγγραφές έχουν υπερβεί τον αριθμό 25. Ξέχασε η Διεύθυνση να γράψει «… σε ένα τμήμα..», λες και ήταν στη δικαιοδοσία της η ρύθμιση της οργανικότητας των σχολείων, θέμα πριν καιρό θεσμοθετημένο με ΦΕΚ. Και φοβήθηκαν κάποιοι/ες ότι απειλείται η οργανικότητα των σχολείων. 

Κι επειδή ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει ας μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

Το ΠΔ 79 στις παραγράφους δ των άρθρων 6 και 7 που αφορούν στις εγγραφές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων μιλάει σαφώς για 25 παιδιά σε ένα τμήμα !!!! σεβόμενο την οργανικότητα των σχολείων!!!!!

Ας ηρεμήσουμε επιτέλους!

Το ΤΘ έχει από καιρό τοποθετηθεί στο ζήτημα των εγγραφών της Α΄δημοτικού πιστεύοντας ότι η ορθή ανάγνωση του ΠΔ 79 δε θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, χωρίς να παραβλέπει ότι η δημιουργία της τριμερούς επιτροπής κλείνει πονηρά το μάτι στη μείωση των θέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των παιδιών και την αποτελεσματικότητα του σχολείου. Στο χέρι μας είναι και στη πίεση που ασκούμε να αποτρέψουμε τις όποιες λάθος αναγνώσεις του ΠΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.