Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου.




Ενημερωτική ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου 

Στο πλαίσιο των δράσεων με στόχο τη διαμόρφωση μιας κουλτούρας πρόληψης στη χώρα μας, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Γ.Ν Παπανικολάου σε συνεργασία με την Π. Ε. Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Χαλκιδέων, τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Θεσσαλίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα την πρόληψη του καρκίνου. 

Η ημερίδα με τίτλο «Πρόληψη του καρκίνου, με έμφαση στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας» θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαίου 2018 στις 18:00 στο Αμφιθέατρο της Π. Ε. Εύβοιας (Λ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα). 

Αρχικά, ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Γ.Ν. Παπανικολάου κος Πατσούρης Ευστράτιος Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής του ΕΚΠΑ, θα ενημερώσει για τις κατευθύνσεις του έργου του Επιστημονικού Συμβουλίου και θα προλογίσει τους ομιλητές οι οποίοι θα προσεγγίσουν το θέμα της πρόληψης, με στόχο να αναδείξουν τη σημασία της, τόσο στη δημόσια υγεία όσο και στα συστήματα υγείας. 

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι: 

Παναγιωτίδης Ιωάννης, Καθηγητής Παθολογοανατομικής ΕΚΠΑ, Διευθυντής του Β' εργαστηρίου Παθολογικής ανατομικής Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, «Πρώιμη διάγνωση του γυναικολογικού καρκίνου». 

Dr Ηρακλέους Άννα, Διευθύντρια Μαιευτικής και Γυναικολογίας ΓΝ Χαλκίδας: «Πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία καρκίνου του μαστού». 

Τριγώνης Ιωάννης, MRCP, PhD Παθολόγος-Ογκολόγος ΓΝ Χαλκίδας: «Προσυμπτωματικός έλεγχος και αντιμετώπιση καρκίνου παχέος εντέρου». 

Dr Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης, Ιατρός, πρώην Δήμαρχος Σκύρου: «Μπορούμε να αποτρέψουμε τον καρκίνο πριν δημιουργηθεί- η αξία της πρωτογενούς πρόληψης, μία προσωπική εμπειρία» 

Χατζηχριστοδούλου Χρίστος, Καθηγητής Υγιεινής και επιδημιολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Ραχιώτης Γεώργιος Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και Επαγγελματικής Υγιεινής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Η σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου στην πρόληψη του καρκίνου - η διεθνής πρακτική». 

Μπαρμπούνη Αναστασία, Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας: «Η υγεία του ελληνικού πληθυσμού» Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί και το 1ο ενημερωτικό spot του Ινστιτούτου Παπανικολάου με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και αναφορά στον μεγάλο ερευνητή και τη γενέτειρα του, Κύμη Ευβοίας. 

Την εκδήλωση θα κλείσει ο πρώην υπουργός Υγείας κος Σκουλάκης Εμμανουήλ, με την καθοριστική συμβολή του οποίου ως Υπουργού, ιδρύθηκε το Ινστιτούτο Παπανικολάου το 1998. 

Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα δοθούν στη δημοσιότητα, ώστε να ενημερωθούν όσοι δεν παρακολουθήσουν την ημερίδα. Τέλος, θα ανακοινωθεί η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής της επόμενης εκδήλωσης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.