Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.



Η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, σταδιακά από το σχολικό έτος 2018- 2019 εντός τριετίας, αποτελεί πραγματικότητα, με βάση το άρθρο 33 του νόμου «ίδρυση Πανεπιστημίων Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις» . 

Αποτελεί πραγματικά μια κατάκτηση για το ποιοτικό Δημόσιο σχολείο, γιατί εξασφαλίζεται η παιδαγωγική συνέχεια στην εκπαίδευση, μέσα από τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών αλληλεπίδρασης όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία, μέσα από κοινή φιλοσοφία στο πρόγραμμα και κοινές εκπαιδευτικές πρακτικές. 

Στη φτωχοποιημένη χώρα μας τα παιδιά έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη την στήριξη και την ενίσχυση των δυνατοτήτων τους. Μια κοινωνική δομή όπως το δημόσιο σχολείο, επιβάλλεται να ενισχυθεί, γιατί η απάντηση στην κρίση είναι η επένδυση σε ένα δημόσιο σχολείο ίσων ευκαιριών για όλα τα παιδιά. 
Σταθεροί σε αυτή τη θέση, υποστηρίζουμε την προσπάθεια που πρέπει να γίνει από τους αρμόδιους φορείς για την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. 

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της ΚΕΔΕ να σαμποτάρει την εφαρμογή του νόμου μέσα από μια προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων σε δομές που μπορεί να έχει ένας Δήμος. 
Συγκεκριμένα σε έγγραφό της η ΚΕΔΕ, απευθύνεται σε όλους τους Δημάρχους της χώρας, κινδυνολογώντας και δημιουργώντας κλίμα ενάντια στην εφαρμογή του νόμου, τονίζοντας: 

“..πάγια θέση μας είναι ότι η εφαρμογή αυτής της διάταξης θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία πετυχημένων δομών, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό και θα κινδυνεύσουν χιλιάδες θέσεις εργαζομένων» 

Ζητάει στοιχεία για τον αριθμό των παιδιών που πρέπει να παρακολουθήσουν το Δημόσιο νηπιαγωγείο , τις αίθουσες που θα απαιτηθούν επισημαίνοντας: «Θεωρούμε εξαιρετικά χρήσιμο να ανταποκριθείτε ως προς την αποστολή των στοιχείων έτσι ώστε να διαμορφώσουμε την πραγματική κατάσταση και να τεκμηριώσουμε τη θέση μας για τις δυσλειτουργίες που θα παρουσιασθούν από την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας» 

Η προβολή ενός τόσο σοβαρού θέματος με προεκτάσεις τεράστιες για την εκπαίδευση των παιδιών, μέσα από μια στενά συντεχνιακή οπτική , που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον των δήμων, ενισχύοντας τις πελατειακές σχέσεις μας βρίσκει αντίθετους. 

Ζητάμε 

· από του Δήμους του Συλλόγου μας, και τους δημάρχους προσωπικά , να πάρουν θέση για το ζήτημα που έχει προκύψει. 

· να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και όχι απλά να καταγράψουν προβλήματα όπως κάνουν όλα τα τελευταία χρόνια. 

· να δημιουργηθεί επιτροπή με τη συμμετοχή του Δήμου, της Περιφέρειας, της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του συλλόγου για την διερεύνηση λύσεων, όπου υπάρχουν κτιριακά ζητήματα σε νηπιαγωγεία. 

Αγωνιζόμαστε για Ενιαία δεκατετράχρονη Εκπαίδευση! 

Υπερασπιζόμαστε το ποιοτικό Δημόσιο σχολείο, που αξίζει να έχουν όλα τα παιδιά! 

Για το ΔΣ 

                   Η Πρόεδρος                  Η Γεν. Γραμματέας 

                   Βέτα Κορωναίου              Έφη Βαρβάρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.