Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ χαιρετίζει τη θεσμοθέτηση  της 2χρονης υποχρεωτικής φοίτησης  των νηπίων και προνηπίων στο δημόσιο Νηπιαγωγείο μέσα στο πλαίσιο της ενιαίας 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Ένα πάγιο αίτημα πολλών χρόνων του εκπαιδευτικού κινήματος γίνεται νόμος, και μέσα από αυτό  αναβαθμίζεται ο ρόλος του Νηπιαγωγείου και των εκπαιδευτικών του.
Οι νεοφιλελεύθερες  πολιτικές της Κ.Ε.Δ.Ε., της Π.Ο.Ε-ΟΤΑ  και των κομμάτων, δεν πέρασαν παρά τον πόλεμο, το ψέμα και την λασπολογία.
Από την επόμενη σχολική χρονιά θα εφαρμοστεί  για πρώτη φορά η  δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στα Νηπιαγωγεία σε 204 Δήμους, και θα γενικευτεί  σε όλη τη χώρα μέχρι το 2021. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πλήρη εφαρμογή του νόμου σε όλους τους Δήμους της χώρας είναι η εξασφάλιση των κατάλληλων κτιριακών υποδομών και οι μόνιμοι μαζικοί διορισμοί σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Το Τ.Θ. πιστεύει ότι ο αγώνας δεν σταματάει, για αυτό θα αγωνιζόμαστε και θα ονειρευόμαστε  ένα καλύτερο κόσμο και  ένα ριζοσπαστικό δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα χωράει όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.