Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018

Θεατρική παράσταση στις 24/3.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας, διοργανώνει παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στο Εθνικό θέατρο με το έργο «Ψηλά από τη γέφυρα».

Η αναχώρηση είναι στις 17.45 από τον Βούρκο. 

Ώρα παράστασης 20.00. 

Τιμή εισιτηρίου 20€. Προπληρωμή έως την Παρασκευή 16 Μαρτίου. 

Κρατήσεις Έφη Βαρβάρου 6981005877.
 
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Ψηλά από τη γέφυρα»

To Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ιστορία του, ένα από τα εμβληματικότερα θεατρικά κείμενα του εικοστού αιώνα, το έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ψηλά από τη γέφυρα»,με τον Γιώργο Κιμούλη, μέσα από τη διεισδυτική ματιά της Νικαίτης Κοντούρη. Oι δυο τους συνυπογράφουν και τη μετάφραση του έργου.
Ο Αμερικανός συγγραφέας, με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός, στήνει ένα σχεδόν αστυνομικής ροής δράμα, άμεσα επηρεασμένο ως προς τη δομή του από την αρχαία ελληνική τραγωδία. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά ως μονόπρακτο στο Θέατρο Coronet του Μπροντγουέι τον Σεπτέμβριο του 1955. Ο Μίλλερ το ξαναδούλεψε δίνοντάς του δίπρακτη μορφή για τον Πίτερ Μπρουκ που ανέβασε το έργο στο Γουέστ Εντ στο Λονδίνο (1956).

Αμερική, Μπρούκλιν, δεκαετία του ’50. Ενας Ιταλός μετανάστης, ο Έντι Καρμπόνε εργάζεται σκληρά στο λιμάνι για να συντηρήσει τη σύζυγό του Μπέατρις και την ανιψιά της Κάθριν, την οποία μεγαλώνουν σαν δικό τους παιδί. Η άφιξη Ιταλών συγγενών της Μπέατρις, που μπήκαν παράνομα στη χώρα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον και φιλοξενούνται στο σπίτι τους ανατρέπει την ισορροπία της οικογένειας. Η Κάθριν ερωτεύεται τον Ροντόλφο, τον νεαρό ξάδελφο της Μπέατρις, ξυπνώντας στη ψυχή του Έντι μια καταστροφική ζήλια, που τον ωθεί σε ακραίες συμπεριφορές.

Σκηνοθ.:Ν. Κοντούρη

Ερμηνεύουν: Γ. Κιμούλης, Μ. Κεχαγιόγλου, Ν. Χατζόπουλος, Ηλ. Μαυρομάτη, Στ. Παναγιωτίδης, Αλ. Μαυρόπουλος, Κ. Φαλελάκης.

Σκην.-κοστ.: Γ. Πάτσας. Μουσ.: Σ. Καμαγιάννη. Φωτ.: Λ. Παυλόπουλος. 

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018.

Αναχώρηση 17.45 από τον Βούρκο. 

Ώρα παράστασης 20.00. 

Τιμή εισιτηρίου 20€. Προπληρωμή έως την Παρασκευή 16 Μαρτίου. 

Κρατήσεις Έφη Βαρβάρου 6981005877.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.