Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Το Δημόσιο Σχολείο θυσία της νεομνημονιακής επιταγής…..


     Με την ανακοίνωση ενός προσχηματικού διαλόγου για τα θέματα που αφορούν την Παιδεία, χρησιμοποιώντας ασύγκριτα επικοινωνιακά τεχνάσματα, και ενώ τα σχολεία είναι κλειστά λόγω των διακοπών του Πάσχα, το Υπουργείο Παιδείας προχωράει σε βασικές αλλαγές σε σύγχρονες εκπαιδευτικές δομές, καταδικάζοντας την Παιδεία σε οπισθοδρόμηση, καταπατώντας το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση. 

       Ως γνωστό, με βάση υπουργική απόφαση, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα Δημοτικά όλης της χώρας θα υπάγονται σε έναν τύπο σχολείου, με ενιαίο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα και λειτουργία προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος. Το Υπουργείο στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την αλλαγή στην μορφή λειτουργίας των σχολείων, αναπτύσσει επιχειρήματα κενού περιεχομένου. 

    H κατάργηση των Ολοήμερων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και η αντικατάστασή τους με τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου (ΕΤΟΔΣ), είναι σαφές ότι εντάσσονται στην πολιτική εξοικονόμησης 3.000-4.000 εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά, με δεδομένο αφενός ότι δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί και αφετέρου ότι τα χρήματα του ΕΣΠΑ για την πρόσληψη αναπληρωτών είναι λιγότερα από πέρσι.

        Συνεχίζοντας την πολιτική εξοικονόμησης ψηφίζει το άρθρο 35 που αφορά την οργανικότητα των νηπιαγωγείων αλλάζοντας την αναλογία εκπαιδευτικού μαθητών από 1:7 σε 1: 14, αφήνοντας σε εκκρεμότητα την φοίτηση των προνηπίων, δίνοντας τη δυνατότητα για συγχωνεύσεις και καταργήσεις νηπιαγωγείων.

    Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταδικάζει την πολιτική διάλυσης του Δημόσιου σχολείου και καταγγέλλει το Υπουργείο για την κατηγοριοποίηση των μαθητών μέσα από την στέρηση των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση. 

Η ποιότητα όμως της εκπαίδευσης είναι ζητούμενο και αφορά όλη την κοινωνία, ιδιαίτερα σήμερα που οι νεομνημονιακές υποταγές καταδικάζουν τη ζωή μας, βάζοντας σε υποθήκη το μέλλον των παιδιών μας.

Θα είμαστε μπροστά στους αγώνες υπεράσπισης του Δημόσιου σχολείου και της εκπαίδευσης, που αξίζει να έχουν τα παιδιά μας, απέναντι στον συντηρητισμό, τη μιζέρια, και το ξεπούλημα του δικαιώματος σε μια ζωή αξιοπρέπειας.

Το ΔΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.