Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Προτάσεις για διαγραφές...




Μια μικρή ιστορία:


Πριν λίγες μέρες στη ΔΟΕ κατέβασε το ΔΗΣΥ (βλ. Πετράκης Σταύρος) και η ΔΑΚΕ κατέβασαν ψήφισμα ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό με την αυστηρή προειδοποίηση ότι θα διαγραφούν από τους συλλόγους και τη ΔΟΕ όσοι δάσκαλοι – βουλευτές το ψηφίσουν. Το ψήφισμα τελικά δεν πέρασε.

Μια πικρή αλήθεια :

Με εσπευσμένο τρόπο (Κυριακή πρωί μέσω τηλεφώνου και όχι λίγες μέρες νωρίτερα, την Τρίτη, που είχε προηγηθεί Διοικητικό Συμβούλιο με θέματα αποκριάτικα) η απόλυτη πλειοψηφία του ΔΗΣΥ στο Σύλλογό μας ζήτησε την συγκατάθεση από τα δύο μέλη του Τελευταίου Θρανίου του ανωτέρω ψηφίσματος. Το ίδιο βράδυ, χωρίς να γίνει καμιά συζήτηση, έφτασε παντού στα σχολεία, στα ΜΜΕ…

Και ποιος θα είχε αντίρρηση για την καταδίκη ενός νομοσχεδίου που μας υπόσχεται εργασία μέχρι τα βαθιά μας γεράματα με σύνταξη 38% μικρότερη από την ήδη μικρότατη των προηγουμένων μνημονίων; Όμως γιατί τόση βιάση; Δεν έγραψαν καν ένα ολοκληρωμένο κείμενο που να φαίνεται και η κατρακύλα του ασφαλιστικού. Γιατί να λείπουν οι αναφορές για ό, τι προηγήθηκε και φτάσαμε στο χάλι αυτό; 

Και έτσι ρωτάμε τους συναδέλφους του ΔΗΣΥ: 
  • Γιατί τόση πρεμούρα για τη διαγραφή των μνημονιακών βουλευτών εδώ και τώρα; Το καλοκαίρι όταν ψήφιζαν το τρίτο μνημόνιο γιατί δε ζητήσατε τη διαγραφή τους; Και τέλος πάντων μνημόνια και νομοσχέδια να δουν τα μάτια σας, γιατί δεν είχατε ανάλογη ευαισθησία και τότε; Κι αυτά τα δόλια τα ταμεία τι τοξικά ομόλογα, τι PSI είδαν κι έπαθαν και ούτε λόγος για τιμωρία βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών! 
  • Και για να έρθουμε στα καθ’ ημάς, τα συντεχνιακά μας, γιατί βρε καλόπαιδα δε ζητήσατε τη διαγραφή των διευθυντών, των συμβούλων, των διευθυντών νομών που επιμορφώνονταν για να απολύσουν ...... αξιολογώντας; Η απόλυση δεν είναι αντιλαϊκή φαίνεται, μόνο « οι μειώσεις σε παροχές και συντάξεις» είναι αντιλαϊκές για σας.
  • Και πού είναι ο συνδικαλιστής Πετράκης που μας εξηγούσε πόσο υπερήφανοι έπρεπε να είμαστε που ένας δικός μας δάσκαλος ήταν βουλευτής της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ; Και τότε μνημόνια είχαμε και κουρέματα ομολόγων είχαμε (PSI) και όλα τα είχαμε!

Ας προτείνετε λοιπόν να διαγραφούν όλοι ανεξαιρέτως που θέλησαν και θέλουν το κακό μας και όχι επιλεκτικά. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί θα σας κατηγορήσουν για υπηρέτηση μικροκομματικών πολιτικάντικων παιγνιδιών! Ποιοι; Όσοι βλέπουν πέρα και πίσω από φρασούλες του τύπου: «Σε περίπτωση που υπερψηφίσουν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι αυτονόητο ότι θέτουν τον εαυτό τους εκτός κλάδου και αυτόματα διαγράφονται από μέλη του.»

Από το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.