Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

για τα τις τελευταίες συνεδριάσεις του ΔΣ
του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ και ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ



Έκτακτη Συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου 2012


Τα θέματα της έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ που τέθηκαν από τον πρόεδρο του συλλόγου ήταν:

1. Η συμμετοχή μας μαζί με την ΕΛΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στο συλλαλητήριο της 10ης Οκτωβρίου για τα νέα μέτρα.
2. Η καταγγελία της βίαιης συμπεριφοράς ενός γονιού σε βάρος συναδέλφου νηπιαγωγού.

Το ΤΘ συμφώνησε με τις δύο προτάσεις του προέδρου, οι οποίες έγιναν ομόφωνα δεκτές. Θεωρώντας, όμως, ότι οι κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα δεν είναι δυνατό να πραγματοποιούνται με καλέσματα που βρίσκουν πολύ μικρή ανταπόκριση, προτείναμε να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ώστε να  αποφασιστεί από τους ίδιους τους συναδέλφους σε τι είδους κινητοποιήσεις θέλουν να συμμετέχουν. Ο πρόεδρος αναφερόμενος στην πρόταση του ΤΘ έθεσε θέμα διαδικασίας και πρότεινε να μη συζητηθεί επειδή δεν είχε προαναγγελθεί στην αρχή της συνεδρίασης. Μετά από την επιμονή μας ότι δεν είναι δυνατό να κολλάμε σε διαδικαστικά ζητήματα όταν ο κόσμος γύρω μας καίγεται, η πρόταση συζητήθηκε και έγινε ομόφωνα δεκτή. 

Η συμμετοχή μας στην έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο είναι καθοριστική. 



Συνεδρίαση της 19ης Σεπτεμβρίου 2012


Το πρώτο ΔΣ της νέας σχολικής χρονιάς ξεκίνησε δυναμικά με την εκτός ημερησίας διάταξης ενός κειμένου – καταγγελίας από τη ΔΑΚΕ για τη δράση των μελών στο ΔΣ του Τελευταίου Θρανίου. Το κείμενο βρίθει αναληθειών (για αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά των μελών μας μιλάει) και είναι επιεικώς απαράδεκτο. Ζητήσαμε να έρθει σε επόμενη συνεδρίαση και να απαντήσουμε. Την απάντησή  των μελών μας θα τη βρείτε αναρτημένη στο ιστολόγιό μας (εδώ). 


Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν :
  1. Αιμοδοσία του Συλλόγου. Ομόφωνα συμφωνήθηκε και καθορίσθηκε για τις 10/10 στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας το πρωί. Το ΤΘ ζήτησε να γίνει γνωστός στους συναδέλφους ο τρόπος που έχουν όλοι πρόσβαση στην Τράπεζα αίματος του Συλλόγου, ώστε να παρακινηθεί μεγαλύτερος αριθμός εθελοντών αιμοδοτών. Και από το κείμενο αυτό, το υπενθυμίζουμε : όσοι μπορούν ας δώσουν αίμα και όσοι δεν μπορούν ας διευκολύνουν αυτούς που θα δώσουν με την κάλυψη της  απουσίας τους από το σχολείο. 
  2. Ομάδες του Συλλόγου. Ομόφωνα αποφασίστηκε η λειτουργία των ομάδων που ήδη δραστηριοποιούνται και η ενημέρωση για την πιθανότητα λειτουργίας και άλλων.
  3. Λειτουργία του Συλλόγου. Ομόφωνα αποφασίστηκε η λειτουργία του Συλλόγου, μοιράστηκαν οι βάρδιες και ορίστηκε το τακτικό ΔΣ να πραγματοποιείται την πρώτη Δευτέρα του μήνα.
  4. Ενημέρωση για τη λειτουργία των Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας. Ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητηθεί από τα μέλη του Συλλόγου (είτε είναι και μέλη του ΔΣ, είτε απλά μέλη στο Σύλλογο) που εκπροσωπούν το Σύλλογο στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας όλων των Δήμων που έχει στην εμβέλειά του ο Σύλλογος να ενημερώσουν για την κατανομή χρημάτων στις Σχολικές Επιτροπές. Ο Πρόεδρος ως μέλος της Δημ. Επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων μας ενημέρωσε για την κατανομή των 143.000 € στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και των 43.000 € στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας. Ο ταμίας του Συλλόγου Χρ Μπλέτσας, ο οποίος τυχαίνει να είναι τοποθετημένος ως πολίτης στη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας του Δήμου Χαλκιδέων μας είπε ότι έχει ζητήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων και όταν τα πάρει θα μας ενημερώσει. Περιμένουμε πραγματικά με μεγάλο ενδιαφέρον, μια και έχουμε γίνει δέκτες αρκετών παραπόνων για τη λειτουργία της συγκεκριμένης Επιτροπής.
  5. Συμμετοχή στην πρόταση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων. Ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή του Συλλόγου στην παραπάνω δράση.
  6. Διαπαραταξιακή Επιτροπή για επαφή με Εμπορικούς Συλλόγους. Αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία διαπαραταξιακής Επιτροπής αποτελούμενη από τους Κορωναίου Β., Ζερβουδάκη Μ. και Λούκα Π. για την επαφή με τους Εμπορικούς Συλλόγους για τη χορήγηση εκπτωτικής κάρτας για τα μέλη μας.
  7. Απάντηση της ΑΔΕΔΥ. Η ΑΔΕΔΥ έστειλε την απάντησή της στην καταγγελία που είχαμε αποφασίσει ως Σύλλογος (με ψήφιση από τη ΔΑΚΕ και το Τελευταίο Θρανίο) για τη μη ενημέρωση για το Σεμινάριο για τις «Τεχνικές αντιμετώπισης κρίσεων – διαχείρισης άγχους» το οποίο υλοποιήθηκε την περασμένη άνοιξη στη Χαλκίδα. Σας θυμίζουμε συνάδελφοι ότι αναδείξαμε το θέμα με κείμενό μας και στα σχολεία και στο ιστολόγιό μας λέγοντας το αυτονόητο : έπρεπε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι από το Σύλλογο. Αυτό λοιπόν απαντούσε το έγγραφο της ΑΔΕΔΥ. Εμείς κρίνουμε ικανοποιητική την απάντηση, γιατί είναι το λογικό και είναι αυτό που από την αρχή λέγαμε. Για το θέμα αυτό, που καταναλώθηκε απίστευτος χρόνος, δεχθήκαμε τα πυρά όλων. Η ΔΑΚΕ ζητούσε νέο έγγραφο για να ζητήσουμε από την ΑΔΕΔΥ να μας λέει πότε θα πρέπει να κοινοποιούμε τα έγγραφά της και μας κατηγορούσε γιατί συνυπογράψαμε μαζί της το πρώτο έγγραφο (είπαμε για να πάρουμε απαντήσεις). Ο Πρόεδρος δήλωνε ότι ψευδόμασταν ότι παρακολούθησε το σεμινάριο (ο ίδιος και η γραμματέας) γιατί δεν γινόταν αφού θα ήταν στο συνέδριο της ΔΟΕ. Εμείς για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι δεν μας απασχολεί το αν καλώς  ή όχι επιλέχθηκαν, αν πήγαν ή όχι. Μας ενδιαφέρει το ποιος έχει την ευθύνη για τη μη ενημέρωση των εκπαιδευτικών για ένα σεμινάριο που δεν ήταν όπως άλλα της ΑΔΕΔΥ (τα οποία ελάχιστους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρουν).
  8. Η απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τις 26/9/2012. Στο θέμα αυτό πρώτη τοποθετήθηκε η συνάδελφος Άννα Γαλανού, εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ και του ΠΑΜΕ που είχε κληθεί και παρακολουθούσε τη διαδικασία. Μίλησε για την ανάγκη στήριξης της απεργίας με όλες μας τις δυνάμεις και ότι όποιες άλλες προτάσεις και αν τεθούν είναι απεργοσπασία. Ο Πρόεδρος, ο ταμίας από τη ΔΑΚΕ και η γραμματέας από τη ΠΑΣΚΕ υπερθεμάτισαν για την ανάγκη συμμετοχής στην 24ωρη απεργία που είναι το υπέρτατο μέσο αγώνα, που έχει προσωπικό κόστος και που μέσα από τη συμμετοχή στις δράσεις καταξιώνεται ο καθένας. Μιλώντας από το ΤΘ το μέλος του ΔΣ Μπ. Ζερβουδάκης υποστήριξε ότι αυτή είναι άλλη μία απεργία 24ωρη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς προεργασία με Γενικές Συνελεύσεις, χωρίς συμμετοχή της βάσης στη λήψη αποφάσεων.   Δήλωσε την ανάγκη δραστηριοποίησης της βάσης  για απόφαση για Γενική Απεργία επ’ αόριστον.
Στη διαδικασία που ακολούθησε (εν μέσω έντασης και αντεγκλήσεων) τα μέλη του ΤΘ καταψήφισαν την πρόταση του Προέδρου για τις δράσεις του Συλλόγου για την απεργία (ενοικίαση λεωφορείου για μεταφορά στην Αθήνα στο συλλαλητήριο, όταν στην απεργία της 12/9 κατέβηκε στην Αθήνα λεωφορείο με έξοδα του Συλλόγου και με μόνο 7 άτομα).   





Συνεδρίαση της 24ης Σεπτεμβρίου 2012

Θέμα της τακτικής συνεδρίασης ήταν:

  • Πρόταση μομφής κατά μελών του Δ.Σ. της παράταξης Τ. Θ. για αντισυναδελφική – αντισυνδικαλιστική δράση (επειδή δε συμμετείχαν στην απεργία στις 12/9/2012.)


Ο πρόεδρος του συλλόγου υποστήριξε ότι το καταστατικό του συλλόγου δεν προβλέπει τέτοια διαδικασία και επικαλέστηκε το καταστατικό της ΔΟΕ σύμφωνα με το οποίο «τακτικό μέλος δεν επιτρέπεται να αντιστρατεύεται σε αποφασισμένες ενέργειες του Δ.Σ. έστω και αν μειοψήφησε. Αν καταγγελθεί μια τέτοια παράβαση ο υπαίτιος καλείται από τον πρόεδρο να δώσει εξηγήσεις στο Δ.Σ.(Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε γιατί το πρωτοβάθμιο Σωματείο αποδέχεται τις αποφάσεις του δευτεροβάθμιου (ΔΟΕ) ακόμη και αν διαφωνεί).
Η ΠΑΣΚ υποστήριξε ότι τα μέλη του Τ.Θ. απαξιώνουν τα υπόλοιπα μέλη. Μήπως ξεχνάνε ότι χρόνια τώρα η ίδια η ΠΑΣΚ απαξιώνει και ξεπουλάει ακόμα και τα ίδια τα μέλη της; Κάνουν πως ξεχνούν τη μεγάλη απεργία των εκπαιδευτικών που διήρκησε 1 μήνα περίπου, και που στο τέλος της ξεπούλησαν τον αγώνα, καλώντας τους απεργούς να καλύψουν τις μέρες απεργίας με επιπλέον διδακτικές ώρες;
Το Τ.Θ. μην αναγνωρίζοντας τη πρόταση μομφής ζήτησε το θέμα να πάει σε γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου και να αποφασίσει αυτό.
Η ΔΑΚΕ μίλησε για αγώνες και αντίδραση. Ξεχνούν ότι οι ίδιοι στηρίζουν την κυβέρνηση; Ότι στηρίζουν τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις περικοπές δαπανών στην εκπαίδευση και στην υγεία κ.α. με τις σικέ κινητοποιήσεις τους;
Πρόταση του προέδρου ήταν να καταγραφεί στα πρακτικά κείμενο πολιτικής καταδίκης για τις «απαράδεκτες ενέργειες των μελών του Τ.Θ. με σκοπό αποφυγή παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον».
Η πρόταση του προέδρου τέθηκε σε ψηφοφορία με 5 ψήφους υπέρ (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ)  και 2 κατά  (Τ.Θ.).

Οι πολίτες καταδικάζουν τις πολιτικές των κομμάτων τους παρόλο που φορούν προσωπεία δήθεν επαναστατών της πρώτης γραμμής και για να το αποδείξουν κάθε φορά δεν ξεχνούν να αναρτούν τις ανάλογες φωτογραφίες στα social media τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.