Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012


Για τη Γενική Συνέλευση της 17ης Οκτωβρίου 2012





Άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια …

Άλλη μια φορά που ήρθε ελάχιστος αριθμός συναδέλφων… (πενήντα άτομα στα …χίλια και)
Άλλη μια φορά που ήμασταν οι γνωστοί, αυτοί που μάλλον βαρεθήκατε να βλέπετε… ή και βαρεθήκαμε να βλεπόμαστε…
Άλλη μια φορά που αρχίσαμε με ηρεμία και καταλήξαμε με κραυγές…
Άλλη μια φορά που δεν κατατέθηκαν σκέψεις και απόψεις δικές σας…
Άλλη μια φορά που εμείς, του Τελευταίου Θρανίου, δεχτήκαμε απίστευτες προσωπικές επιθέσεις. Απειλές, εκφοβισμούς και απίστευτη προσπάθεια φίμωσης και από τον γ.γ. της ΔΟΕ.
Άλλη μια φορά που την πατήσαμε, εμείς του Τελευταίου Θρανίου, γιατί μπήκαμε στον κόπο να τους απαντήσουμε και συγχυστήκαμε, φωνάξαμε και χάσαμε …το χρόνο μας και την ψυχραιμία μας.
Άλλη μια φορά που το ΠΑΜΕ ήρθε, κατάθεσε την αγωνιστικότητά του απέναντι στους κακούς άλλους που δεν αγωνίζονται, μάζεψε υπογραφές για δικά του ψηφίσματα, κάλεσε στη δική του πορεία και ζήτησε ενότητα και αλληλεγγύη, μάλλον για τους δικούς του, τους σωστούς αγώνες…
Άλλη μια φορά που η ΠΑΣΚΕ απεκδύθηκε το όποιο παρελθόν της (και παρόν της) και  εμβαπτισμένη στα αντιμνημονιακά  νερά, απαίτησε συμμετοχή όλων στις απεργίες, κοινή δράση και κάθοδο στα συλλαλητήρια της Αθήνας. Δεν κατέθεσε καμιά άλλη πρόταση για τοπική δράση, για κινητοποίηση των συναδέλφων για κάτι άλλο.
Άλλη μια φορά που η ΔΑΚΕ ήρθε να πείσει για την αντιμνημονιακή της δράση, για τις σόλες των παπουτσιών της που έλιωσαν σε αγώνες σε όλη την Εύβοια, μόνο που δεν θυμόταν για ποιον γίνονταν, για τους εκπαιδευτικούς ή μήπως για τους προσωπικούς βουλευτές του καθενός. Αλληλοφωτογραφήθηκε, όπως πάντα, για να υπάρχουν σωστά υλικά για δημοσιοποίηση. Τα τοπικά ΜΜΕ και   μπλογκ πεινούν…
Και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Πριν λίγο καιρό μέλη της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν στο ΙΚΑ Χαλκίδας και επέβαλαν τη δική τους «τάξη». Για το θέμα καμιά αντίδραση από το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Στη συγκέντρωση της Τετάρτης, μετά από ερώτηση του ΤΘ, ούτε η πρόεδρος κ. Γιαμά (ΠΑΣΚΕ) ούτε το μέλος κ. Γαλανού (ΠΑΜΕ) ήξεραν κάτι. Καμιά ενέργεια  δεν έγινε, καμιά ανακοίνωση δεν εκδόθηκε, τίποτα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η συμμετοχή όλων στις Γενικές Συνελεύσεις είναι η μόνη ουσιαστική δημοκρατική διαδικασία, που οφείλουμε στους εαυτούς μας και στο συνδικάτο. 
Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως μόνο μέσα από Γενικές Συνελεύσεις μπορούν να αποφασίζονται οι επόμενες κινητοποιήσεις.
Επειδή θα έρθουν και άλλες μονοήμερες απεργίες  η άποψή μας είναι (και αυτήν καταθέσαμε στις 17/10) ότι ο Σύλλογος οφείλει να κινητοποιήσει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους (αξιοποίηση της ιστοσελίδας, χρήση εκπαιδευτικών συνδέσμων στα σχολεία, αποστολή και προσωπικών mail, ενημέρωση και  blogs συναδέλφων, και των γνωστών fax στα σχολεία, και επισκέψεις των μελών του ΔΣ στα σχολεία) και μέσα από επόμενη συνέλευση να δούμε την πρόταση για συμμετοχή σε γενική απεργία διαρκείας.
Επειδή η αξιολόγηση και οι επικείμενες απολύσεις ή εφεδρείες έρχονται, ζητάμε συναντήσεις με τους Σχολικούς Συμβούλους. Ο σύλλογός τους κατέθεσε προτάσεις που σε άλλη περίοδο, ίσως, θα μπορούσαν να γίνουν από όλους δεκτές. Τι λένε εδώ, οι δικοί μας Σχολικοί Σύμβουλοι; Ας το μάθουμε .

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 
Πιστεύουμε πως το μόνο που μας έμεινε είναι η αξιοπρέπειά μας. Ας τη διαφυλάξουμε! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.