Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012


Ν’ απαντήσουμε συλλογικά
ΚΑΙ στο ερωτηματολόγιο


     Συνάδελφοι, θα συμπληρώσουμε τα ερωτηματολόγια για την αξιο-λόγηση; Όχι! Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές μας καλούν να μην τα συμπληρώσουμε. Μας καλούν να μην υποκύψουμε, λέει, αντιτιθέμενοι ο καθένας χωριστά, όπως ακριβώς θέλουν να μας αξιολογήσουν. Η θέση αυτή, της μετάθεσης των ευθυνών σε κάθε συνάδελφο προσωπικά, στην ουσία λέει ναι στην παράκαμψη κάθε συλλογικότητας, στην αποφυγή κάθε συλλογικής αντίδρασής μας. 



     Το Τελευταίο Θρανίο ζήτησε σήμερα να συγκληθεί έκτακτο ΔΣ του συλ-λόγου, με σκοπό να προτείνουμε τη συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων για τη λήψη συλλογικών αποφάσεων σε κάθε σχολείο ώστε να μην συμπληρωθούν τα ερωτηματολόγια. Μας είπαν ότι «αυτό είναι αντιδημοκρατικό» και αρνήθηκαν να γίνει έκτακτο ΔΣ. Αργά το βράδυ μας ενημέρωσαν ότι τελικά μαζεύτηκαν (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) κι έβγαλαν κι ανακοίνωση του ΔΣ αγνοώντας μας. 


   Εμείς επιμένουμε ν’ αγνοούμε τη ντρίπλα τους στο γνωστό μοτίβο της συγκαλυμμένης υποταγής. Επιμένουμε ότι είναι αναγκαίο να αντιδράσουμε συλλογικά. Προτείνουμε να πάρουν θέση οι Σύλλογοι Διδασκόντων και οι αποφάσεις τους να προωθηθούν μέσω των συνδικαλιστικών μας οργάνων στο Υπουργείο. Για να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να μας αντιμετωπίσουν μεμονωμένα και εκφοβιστικά. Για να καταλάβουν ότι είμαστε ενωμένοι και ότι γι’ αυτό το λόγο το σχέδιό τους δεν θα περάσει


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.