Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012


Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους




Μετά από την πρώτη φετινή απεργία της 12ης Σεπτεμβρίου, η ΔΑΚΕ έκανε πρόταση μομφής κατά των μελών του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, Ευδοκίας Ζέρβα και Μπάμπη Ζερβουδάκη (που εκλέχθηκαν με το ΤΘ) για "αντισυνδικαλιστική και αντισυναδελφική δράση", επειδή δεν συμμετείχαν στην απεργία ούτε στην κινητοποίηση της κατάληψης της πρωτοβάθμιας μια μέρα πριν.

Η απάντηση των μελών του ΤΘ στη συνεδρίαση της 1ης Οκτωβρίου:


Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ίσως πιστεύουν ότι μπορούν ακόμα και σήμερα να παίζουν το μελό θέατρο του παραλόγου «στηρίζουμε την κυβέρνηση – ελέγχουμε την απεργία». Τους είναι αδύνατο να συλλάβουν ότι γίνεται μια παράταξη δασκάλων να μην ελέγχεται από κόμματα. 

Οι απεργοί του Τελευταίου Θρανίου σέβονται τον προβληματισμό για την απεργία σήμερα όσων έχουν διαφορετική άποψη. Και ο γόνιμος διάλογός μας για τις εναλλακτικές μορφές δράσης (που καμιά σχέση δεν έχει με τις σικέ παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω απ’ την Πρωτοβάθμια) πιστεύουμε ότι θα γενικευτεί ανάμεσα και στους συναδέλφους που επέλεξαν σε ποσοστό 92% να μην απεργήσουν στις 12 Σεπτεμβρίου όχι μόνο λόγω «ανθρώπινης αδυναμίας», όπως λένε οι λαρτζ δακίτες.

Έχουν αγχωθεί τώρα με τις εκλογές για τους αιρετούς. Φοβούνται την ανεξάρτητη παρουσία μας. Τα ποσοστά τους θα συνυπολογιστούν πανελλαδικά κι οι Σαμαράδες τραβάνε άσχημα τ’ αυτιά των χαμένων. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.