Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σχόλιο


Στην τοπική εφημερίδα της Ευβοϊκής Γνώμης της Πέμπτης 23/2/2012 διαβάσαμε την πρώτη «είδηση»: η ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατέθεσε, λέει, τις προτάσεις της, για τις προτεινόμενες αλλαγές στον τρόπο μοριοδότησης των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών.

Από πότε η υποχρεωτική συνεισφορά της κάθε παράταξης στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη μοριοδότηση των αποσπάσεων που με συγκεκριμένη ημερομηνία όφειλαν οι τοπικοί σύλλογοι να αποστείλουν στη ΔΟΕ, έπρεπε να γίνουν δημοσίευμα στο τοπικό τύπο; Αυτό που όλοι έκαναν, και που κάποιοι εργάστηκαν για να καταθέσουν απόψεις μια και δεν έχουν πίσω τους μηχανισμό στήριξης για να καταθέτουν έτοιμες προτάσεις ίδιες σε όλη την επικράτεια, για τη ΔΑΚΕ αποτέλεσε αφορμή για δημοσιότητα.

Στο ίδιο φύλλο διαβάσαμε και το δεύτερο σχόλιο για τη διένεξη μεταξύ των Συλλόγων Χαλκίδας και Καρύστου, για θέμα μικρής σημασίας, για το οποίο ομόφωνα το Δ.Σ. ασχολήθηκε. Θέμα όμως που δεν έπρεπε να πάρει διαστάσεις δημοσιοποίησης, τέτοιους καιρούς, που όλοι δεχόμαστε τόσα και τέτοια χτυπήματα.

Μήπως γιατί βρέθηκε κάτι που ξέφευγε από τις συνήθεις «συνδικαλιστικές» τους ενασχολήσεις (χοροί, βραβεύσεις κ.λ.π.).

Μήπως όμως είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι, ότι δεν είναι καιρός για δημοσιεύματα τέτοιου τύπου, αλλά για άλλες δράσεις, κινητοποιήσεις και προσπάθειες δημοσιότητάς τους;


Καλαθέρη Μαγδαληνή
Μέλος στο Δ.Σ. του Συλλόγου
με το Τελευταίο Θρανίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.