Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τακτική Συνεδρίαση Δ.Σ. (6/2/2012)


ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 6/2/2012

 
Τα κύρια θέματα ήταν τα ακόλουθα:

1)Απάντηση του Συλλόγου Χαλκίδας προς τον σύλλογο Καρύστου για το θέμα της παρακράτησης συνδρομής αναπληρωτών.

2)Συγκρότηση ομάδας συντονισμού για τουρνουά ποδοσφαίρου στη Χαλκίδα

3)Οικονομικός απολογισμός Χοροεσπερίδας

4) Αποκριάτικος παιδικός χορός
         

1)Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Καρύστου κατηγόρησε το σύλλογο Χαλκίδας ότι εσκεμμένα κράτησε τη συνδρομή αναπληρωτών που ανήκουν στο σύλλογο Καρύστου. Ο Σύλλογος Χαλκίδας ουδέποτε είχε σκοπό να παρακρατήσει χρήματα συναδέλφων που δεν ανήκουν στο σύλλογό του και θα τα επέστρεφε όπως έκανε και με τις συνδρομές συναδέλφων που ανήκουν στους Συλλόγους της Κύμης και της Ιστιαίας.

2)Το προηγούμενο Δ.Σ. είχε ήδη αποφασίσει το τουρνουά ποδοσφαίρου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα. Έτσι λοιπόν τώρα συγκροτήθηκε ομάδα συντονισμού, που συμμετέχουν διάφοροι συνάδελφοι, με σκοπό τη διεκπεραίωση όλων των αναγκών της οργάνωσης. Σύμφωνα με ένα πρόχειρο οικονομικό υπολογισμό τα έξοδα του όλου εγχειρήματος θα είναι περίπου 10.000 ευρώ, τα οποία η ομάδα ευελπιστεί να τα συγκεντρώσει με τη βοήθεια της Περιφέρειας, του Δήμου, κάποιων χορηγών και αν υπάρξει ανάγκη ένα μικρό ποσό να καλυφθεί από το ταμείο του συλλόγου.

3)Η χοροεσπερίδα, στην οποία έγινε η κοπή της πίτας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, κόστισε στο ταμείο του συλλόγου 1830 ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 40 % σε σύγκριση με τα περσινά έξοδα. Πολύ καλή η προσπάθεια μείωσης των εξόδων, μήπως όμως θα έπρεπε να περιοριστούν στο ελάχιστο καθώς η περίοδος των παχιών αγελάδων έχει παρέλθει προ πολλού; Το Τελευταίο θρανίο δεν είναι μίζερο, όπως η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ το αποκαλούν πολλές φορές, απλώς μπορεί και βλέπει κατάματα την πραγματικότητα όταν κάποιοι άλλοι αρνούνται να την αντιμετωπίσουν

4) Το τελευταίο θέμα της τακτικής συνεδρίασης ήταν ο παιδικός αποκριάτικος χορός. Η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ προτείνανε να γίνει ο χορός και η κάλυψη όλων των εξόδων να γίνει από το σύλλογο. Εμείς ως Τελευταίο θρανίο προτείναμε να πραγματοποιηθεί ο χορός και ο σύλλογος να συμβάλει με ένα συγκεκριμένο ποσό γύρω στα 300 ευρώ και τα υπόλοιπα να καλυφθούν από κάθε γονιό (περίπου 5 ευρώ). Άλλωστε οι συνάδελφοι που επιθυμούν τα παιδιά τους να πάνε σε παιδικό αποκριάτικο χορό μπορούν προς το παρόν να διαθέσουν αυτό το ποσό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διανύουμε δύσκολες οικονομικές περιόδους και ο σύλλογος μελλοντικά θα πρέπει να στηρίξει οικονομικά συναδέλφους που βλέπουν κάθε μήνα να μειώνεται ο μισθός τους αλλά και κάποιους άλλους που μελλοντικά θα απολυθούν σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Κάθε συνάδελφος που επιθυμεί να παρακολουθήσει την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου μπορεί και πρέπει να έρθει κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στα γραφεία του συλλόγου (Βαρατάση 24, 1ος όροφος).
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.