Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

«Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…»


ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οφείλει ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης των υπέρ προσπαθειών των εκπαιδευτικών να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια με διαρροές, και καλά, στον τύπο για εκπαιδευτικά πολυνομοσχέδια εντός του Απριλίου. 

Οι μορφές της ηλεκτρονικής δημοκρατίας, όπως λόγου χάρη η διαβούλευση, καλό είναι να εξυπηρετούν τον στόχο τους, δηλαδή την άμεση δημοκρατία και όχι να χρησιμοποιούνται προσχηματικά δίνοντας μια επίφαση δημοκρατίας στις προαποφασισμένες θέσεις του Υπουργείου. 

Αυτό σημαίνει ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κι ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν ανταποκριθεί σε αυτές με υψηλότατο αίσθημα ευθύνης παραβλέποντας τις όποιες -δικαιολογημένες- αντιδράσεις θα μπορούσαν να έχουν, δεν πρέπει το Υπουργείο να προχωρήσει σε μέτρα με αντιεκπαιδευτικό πρόσημο ποντάροντας στο «μένουμε σπίτι». 

Μετά τις παλινωδίες για τα τάμπλετς παιδιών και εκπαιδευτικών - τώρα ρίχνουν τα βάρη στις σχολικές επιτροπές - και την παραβίαση του Προεδρικού Διατάγματος 79 με την “διακριτική ευχέρεια” του/της εκπαιδευτικού να εργαστεί κατά την περίοδο διακοπών του Πάσχα (ευκαιρία σου λέει τώρα που δεν πολυσέρνεται το χακαρισμένο eclass) έρχονται τώρα να νομοθετήσουν αντιεκπαιδευτικά μέτρα με χαρακτήρα “επείγοντος”. 

Λοιπόν, εκεί στο Υπουργείο μάλλον δεν κατάλαβαν το νόημα: 

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός· και μακάριος ο δούλος, ον ευρήσει γρηγορούντα· ανάξιος δε πάλιν, ον ευρήσει ραθυμούντα. 

Καλό Πάσχα με υγεία σε όλο τον κόσμο!!! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.