Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Η αλαζονεία της εξουσίας «βγαίνει και μας παίρνει αμπάριζα»!


Με αφορμή την ταλαιπωρία σου συναδέλφισσα αναπληρώτρια 
και της άλλης και του άλλου και ……. και …… και ..… αμέτρητα «και»!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Χιλιάδες αναπληρωτές και αναπληρώτριες κάθε χρόνο καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αφού από το 2008 δεν έχει γίνει κανένας μόνιμος διορισμός ! 
Τόσα χρόνια κι ακόμα δεν έμαθαν κάποιοι/ες εξουσιομανείς διευθυντές/ντριες ότι αυτοί/ες οι συνάδελφοι/ισσες δεν είναι ούτε φυσικοί αποδέκτες της αγένειας, της αδιακρισίας και της αλαζονικής «εξουσίας» τους ούτε φαντάσματα ούτε εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας ούτε τσόντα στα εβδομαδιαία ωρολόγια προγράμματα ούτε μαραθωνοδρόμοι για να καλύπτουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις!

Είναι άνθρωποι, hello!

Χρέος κάθε διεύθυνσης είναι ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξία. Είναι ακόμα η διαφύλαξη και η προάσπιση των, έτσι κι αλλιώς, κουτσουρεμένων δικαιωμάτων όλων μας, αναπληρωτών/τριών και μόνιμων! Γιατί, ας μην φανταστεί κανείς/μια ότι όταν η αλαζονεία της εξουσίας «παίρνει αμπάριζα και βγαίνει» δεν μας … κανονίζει όλους και όλες!

Συνάδελφε αναπληρωτή και συναδέλφισσα αναπληρώτρια, 

Το Τελευταίο Θρανίο, μακριά από την ψηφοθηρική λογική της εκδούλευσης και της «προσωπικής τακτοποίησης», υποστηρίζει έμπρακτα τα δικαιώματά σου, αναδεικνύει τα προβλήματα και ανακόπτει πρακτικές εξουθένωσής σου χωρίς φασαρία και αγωνιστικές κορώνες!

Είναι χρέος μας να απαιτούμε το μόνιμο διορισμό σου και τον τερματισμό της ομηρίας σου! Είναι χρέος μας και να μην ξεχνάμε ότι όσο δεν διορίζεσαι θα έπρεπε να απολαμβάνεις πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Συνάδελφοι/ισσες μόνιμοι/ες και αναπληρωτές/τριες,

Έχοντας διδαχθεί από την πραγματικότητα μπορούμε ν’ αλλάξουμε πραγματικότητα, έλεγε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ. 

Θα συνεχίσουμε να μη διδασκόμαστε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.