Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Για το ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας.


                                               


Το ψηφοδέλτιο που συμμετέχει και υποστηρίζει το Τελευταίο Θρανίο.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός πως στα χρόνια των μνημονίων εφαρμόστηκαν νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές πολιτικές που προκάλεσαν σημαντικές απώλειες σε εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Η εκπαίδευση βρέθηκε στη μέγγενη των περικοπών και την “προσάρμοσαν” στις “δημοσιονομικές” σκοπιμότητες, αλλά και σε μια σειρά ζητήματα υπέστη τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης του «λιγότερου κράτους», με απολύσεις, συγχωνεύσεις σχολείων, δώρα στην ιδιωτική εκπαίδευση με την συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Μπροστά σε αυτήν την σταδιακή αποσύνθεση και απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος και των συλλογικών του εκφράσεων, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Ως ευρύτερος χώρος των Δημοκρατικών και Προοδευτικών Δυνάμεων του κλάδου γνωρίζουμε πως μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες με την συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων, με συνδικαλιστές και συλλογικότητες με τους οποίους επιδιώκουμε να συναντηθούμε. 

Στις εκλογές των αιρετών (ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ) συμμετέχουμε ΟΛΟΙ ενεργά για να εκλέξουμε τους αιρετούς μας, τους θεσμικούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια και στηρίζουμε για το ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ Στερεάς Ελλάδας ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε., ως τον κατεξοχήν δημοκρατικό, κινηματικό και προοδευτικό πόλο έκφρασης, που επιδιώκει να συσπειρώσει όλες εκείνες τις δυνάμεις που ενστερνίζονται την ακηδεμόνευτη εκπροσώπηση στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Το αποδείξαμε με τη στάση μας στις εκλογές του 2014, όταν μας τιμήσατε με την ψήφο σας (στις θέσεις μας για την επιλογή υποψήφιων στελεχών εκπ/σης το 2015, με παρέμβαση στις αυθαίρετες διαθέσεις εκπαιδευτικών και με ουσιαστικό ρόλο στην δημιουργία νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων ΠΕ05, ΠΕ06,ΠΕ07,ΠΕ16,ΠΕ86 κ.λ.π και κυρίως με συνεχή ενημέρωση όλων των συναδέλφων για τα τεκταινόμενα στο ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας). 

Καλούμε επομένως Όλες και Όλους να συμβάλουμε μαζί με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε το αγωνιστικό αυτό μέτωπο να καταφέρει να εκπροσωπήσει τους συναδέλφους για να αγωνιστεί μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια για: 

Ø Τη διασφάλιση των αρχών της αξιοκρατίας, της ισονομίας, της δικαιοσύνης και της διαφάνειας στα υπηρεσιακά συμβούλια. 

Ø Να υπάρξει ένα τέλος στον εναγκαλισμό αυτών που μας εκπροσωπούν με την εκάστοτε διοίκηση και να εφαρμόζονται οι αποφάσεις του κλάδου και των γενικών μας συνελεύσεων. 

Ø Να έχουμε ανθρώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια με φωνή, έτοιμους για διεκδικήσεις και μάχες, όποτε κι αν χρειαστεί απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης. 

Ø Να αποκαλύπτουν-καταγγέλλουν οποιασδήποτε περίπτωσης ευνοιοκρατίας ή απόπειρας αποκλεισμού που έχει στοιχεία συνδικαλιστικής ή πολιτικής δίωξης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.