Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Υπερβάσεις στη λειτουργία σχολικών συμβούλων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος μας ασχολείται με θέματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολικών συμβούλων, των σχολείων της Περιφέρειας μας.
Με σχετική ανακοίνωση επισημάναμε την πρόβλεψη να διεξάγονται οι επιμορφώσεις των συναδέλφων συγκεκριμένες ημέρες και μέσα στο εργασιακό ωράριο, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων αλλά να  τηρείται και το ωράριο των εκπαιδευτικών.
Πρόσφατα η σχολική σύμβουλος των μουσικών, κ. Αμαλία Ζαχαριάδη, πραγματοποίησε σεμινάριο - επιμόρφωση εκτός του εργασιακού ωραρίου, με την πρόφαση ότι η Α/θμια Εκπ/ση δεν προβλέπει ημέρα άδειας. Ο προγραμματισμός και η συνεργασία σε ότι αφορά τις επιμορφώσεις που θέλουμε είναι απαραίτητος και επιβεβλημένος όπως και το δικαίωμα των συναδέλφων να επιμορφώνονται μέσα στο εργασιακό ωράριο. Σε μια εποχή που οι εργασιακές σχέσεις είναι ελαστικές και έχουμε συναδέλφους “διαφορετικών ταχυτήτων” , θέλει ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία ο τρόπος αντιμετώπισης των δικαιωμάτων και των κεκτημένων μας.
Επιπλέον παρά την παλαιότερη επισήμανση μας με σχετική ανακοίνωση, ο σχολικός σύμβουλος Δημήτρης Μητάκος  ξεπερνάει για άλλη μια φορά  τις αρμοδιότητες που αφορούν το ρόλο του σχολικού συμβούλου !
Φέτος στέλνει στα σχολεία την εγκύκλιο για τις Τάξεις Υποδοχής , λες και είναι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ,( ο οποίος έχει στείλει την ίδια εγκύκλιο εδώ και μια εβδομάδα) και σημειώνει το ακατανόητο : «Σας εφιστούμε την προσοχή στην παρούσα εγκύκλιο, γιατί οι  Υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί τα προηγούμενα έτη, στις οποίες είναι ενταγμένες ονομαστικά οι σχολικές μονάδες που δύνανται να δημιουργήσουν ΤΥ ΖΕΠ παύουν να ισχύουν.»
Εφιστά την προσοχή γιατί είναι διοικητικός προϊστάμενος των δ/ντων των σχολείων;
Έχει διαβάσει τις υπουργικές αποφάσεις προηγούμενων ετών και έχει δει να υπάρχουν σε αυτές ονόματα σχολικών μονάδων με τάξεις υποδοχής; Δεν έχει αντιληφθεί ότι εδώ και 4-5 χρόνια οι τάξεις υποδοχής ιδρύονται κάθε χρόνο με απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή, όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει η εγκύκλιος που εκδίδει το υπουργείο στα τέλη Σεπτεμβρίου κάθε έτος; Απλά φέτος αντί η εγκύκλιος να έρθει τέλη Σεπτεμβρίου ήρθε αρχές Μαΐου .
Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους να παραμένουν στο συμβουλευτικό και παιδαγωγικό τους ρόλο και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τακτικές διοίκησης .
Το δικαίωμα στο σχολείο της αξιοκρατίας, της αξιοπρέπειας και της συνεργασίας είναι αδιαπραγμάτευτο και σημαία αγώνων για το Συνδικάτο και το Σύλλογό μας!


                                        Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.