Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Απολογισμός Αιρετών ΤΘ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τη διετία που πέρασε, το Τελευταίο Θρανίο  προσπάθησε να είναι δίπλα σε κάθε συνάδελφο/σσα και να αφουγκράζεται τις ανάγκες του, να διαφυλάσσει τα εργασιακά δικαιώματα  του,  με συνεργασία, από κοινού αγώνα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και απόλυτη διαφάνεια. Κι όλα αυτά σε ένα  ασφυκτικό  και  ασταθές πολιτικό  πλαίσιο  χωρίς μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, με υποβαθμισμένη ειδική αγωγή, με  αλλαγές στον τρόπο επιλογής διευθυντών/ντριών-υποδιευθυντών/ντριών, με ολοένα μειούμενες λειτουργικές δαπάνες για το ελληνικό δημόσιο σχολείο, με ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές για τα Νηπιαγωγεία, με απουσία επιμορφωτικών δομών  και πρόσφατα με τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου που έστειλε πολλούς συναδέλφους/σσες μας στην ανεργία….
Το ΠΥΣΠΕ λειτουργεί ως αναπόσπαστο τμήμα του κρατικού μηχανισμού, κομμάτι εφαρμογής και εμβάθυνσης της αντεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων μειοψηφία. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε πολλές και ο αγώνας να ξεπεραστούν αγκιστρωμένες στη νομοθεσία πρακτικές, συνιστά  καθημερινό  ζητούμενο για την παράταξή μας.
Παραμένουμε  σταθεροί στις αξίες μας, έξω από μηχανισμούς  και πελατειακές πρακτικές, με  ξεκάθαρο όραμα για ενιαίο υποχρεωτικό δεκατετράχρονο σχολείο, δημόσιο και δωρεάν, που θα αγκαλιάζει και θα προσφέρει γνώσεις, αξίες και δεξιότητες σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκεύματος, καταγωγής. Ένα σχολείο που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά και θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και γενικότερα της κοινωνίας.
Το Τελευταίο Θρανίο εργάστηκε και από τη θέση του αιρετού και θα συνεχίζει να εργάζεται για

  • ισότιμη  εκπροσώπηση όλων  των  εκπαιδευτικών, ανεξάρτητα από τις προσωπικές τους απόψεις,  με διαφάνεια στις αποφάσεις του,  
  • την υποστήριξη και ενίσχυση της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών απέναντι στις όποιες αυθαιρεσίες της διοίκησης, χωρίς δισταγμούς στο να πει όχι και στο να καταγγέλλει τις όποιες παρανομίες,
  • έλεγχο των αποφάσεων ώστε να λαμβάνονται υπόψη μόνο υπηρεσιακές και λειτουργικές ανάγκες και να αποκλείονται αδικίες και πελατειακές μικροδιευθετήσεις, 
  •   δημοσιοποίηση όλων των κενών σε κάθε περίπτωση και την τοποθέτηση ανάλογων μορίων όπου δεν προβλέπεται,
  •       την ύπαρξη και ενδυνάμωση του χαρακτήρα του Δημόσιου Σχολείου, καταδικάζοντας τις πρακτικές των συνενώσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.
  •       την υπεράσπιση των συλλογικών αποφάσεων του συνδικάτου και όχι του νομικού πλαισίου που έχει στόχο της διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.


Απέναντι στην απίστευτη βαρβαρότητα που βιώνουμε όλοι, προσπαθούμε να αντιτάξουμε ένα ισχυρό συνδικάτο σε όλες του τις μορφές (σύλλογος, αιρετοί) και να  ενδυναμώσουμε  τις μορφές της άμεσης δημοκρατίας, με την προσπάθεια για συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις και  στη λειτουργία του Συλλόγου.
                                                                          
Οι αιρετές, εκλεγμένες με το Τελευταίο Θρανίο,

Λουκοπούλου Ελένη (τακτική)

Τζάνου Ελένη(αναπληρωματική)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.