Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Για την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Μετά από 7 μήνες διαβίωσης στο παλιό στρατόπεδο της Ριτσώνας, ήρθε ο καιρός τα προσφυγόπουλα να νιώσουν ότι έχουν κι αυτά, όπως κάθε παιδί του κόσμου, δικαίωμα στη μόρφωση. Θα έλεγε κανείς ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο αυτονόητο από αυτό. Όμως ο ρατσισμός ενεδρεύει. Η ανησυχία εξελίσσεται σε πανικό. Και η μικροπολιτική βρίσκει πρόσφορο έδαφος.
Ανεξάρτητα από τις ευθύνες, όπως και όπου αυτές αναλογούν, για τα προβλήματα στη διαδικασία σταδιακής ένταξης των προσφυγόπουλων της Ριτσώνας στο σχολικό περιβάλλον, όσοι έχουν θεσμικό λόγο (η δημοτική αρχή, η αντιπολίτευση, τα κόμματα, οι σύλλογοι και οι παρατάξεις των εκπαιδευτικών) οφείλουν να διαφυλάξουν αυτή τη διαδικασία. Τα προσφυγόπουλα είναι κι αυτά παιδιά μας. Και είναι βασανισμένα. Δεν είναι ούτε σκουπίδια, ούτε φορείς μικροβίων, ούτε μελλοντικοί καμικάζι, ούτε κίνδυνος για την ελληνική γλώσσα και την ορθόδοξη θρησκεία. Οφείλουμε όλοι να τ’ αγκαλιάσουμε. Να τους προσφέρουμε τα θρανία, τους πίνακες και τις αυλές των σχολείων μας. Όπως στα Πετράλωνα κι όχι όπως στο Ωραιόκαστρο.  

                                                                                                                                                                         Χαλκίδα 10/10/2016.
                                                               Από το Τελευταίο Θρανίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.