Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Προγραμματικές προτάσεις στο ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΘΡΑΝΙΟΥ

Πρωταρχικός μας στόχος και πρόταση και αυτή τη διετία είναι η συνεχής παρουσία μας στους συνδικαλιστικούς αγώνες, η συνεχής δράση μας στο σύλλογο, και η δέσμευση να προσπαθήσουμε να έρθουν όλο και περισσότεροι συνάδελφοί μας στις Γενικές Συνελεύσεις, να ακούσουμε και να υιοθετήσουμε νέες προτάσεις και ιδέες για τη συνέχεια των αγώνων μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη δράση μας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για την ανατροπή των συσχετισμών και την προσπάθεια συγκρότησης ενός προοδευτικού αριστερού μαχητκού και αγωνιστικού κινήματος.
Οι προτάσεις μας είναι γραμμένες και στα φυλλάδια μας, στις ανακοινώσεις μας και στο ιστολόγιό μας στο internet (http://teleftaio-thranio.blogspot.gr/). 
Στηρίζουμε και θα αγωνιστούμε για ένα δημοκρατικό και αταξικό σχολείο και μία εκπαίδευση προς όφελος των μαθητών μας και μόνο!!!
Πιο συγκεκριμένα, προτείνουμε:
  • Δημιουργία απεργιακού ταμείου
  • Ομάδα κοινωνικής αλληλεγγύης, ποιότητας ζωής και οικολογίας που θα συνεργάζεται και θα αλληλεπιδρά με άλλες κοινωνικές ομάδες της πόλης μας.
  • Συνάντηση με το Δήμο της Χαλκίδας για συσσίτια στους μαθητές μας καθημερινά.
  • Να συσταθούν ομάδες στα πλαίσια του συλλόγου που να επεξεργάζονται εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχέση με το περιβάλλον, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
  • Αναβάθμιση της βιβλιοθήκης του συλλόγου, με βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των εκπαιδευτικών.
  • Εκδηλώσεις του συλλόγου ανοιχτές, για να αναδείξουμε προβλήματα άλλων συνδικαλιστικών χώρων (π.χ. καθαρίστριες) και άλλων κλάδων.
  • Επιμένουμε στην πρόταση ότι συνάδελφοι που έχουν επιλέξει να συμμετέχουν στη διοίκηση (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ), και δεν είναι εκλεγμένοι, να μη συμμετέχουν σε ψηφοδέλτιο, ή στο διοικητικό συμβούλο.
  • Να έχει ο σύλλογος στενή συνεργασία με τις άλλες συνδικαλιστικές ομάδες στο νομό (ΕΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ).
  • Στηρίζουμε όλες τις ομάδες του συλλόγου, γιατί πιστεύουμε ότι το συλλογικό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι και πολιτικό και τελικά το ζητούμενο.
  • Καμμιά έκπτωση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
  

Θα είμαστε συνοδοιπόροι με όλες αυτές τις δυνάμεις που οραματίζονται ένα δημοκρατικό σχολείο, που έχουν διάθεση για αγώνες και ανατροπές σε όλα τα επίπεδα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.