Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Εκδηλώσεις για τα Δικαιώματα του παιδιού


Σας ενημερώνουμε για δύο εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει ο Συνήγορος του Παιδιού και πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο, 11 και 12 Δεκεμβρίου 2015, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

  • Στην εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο "Δικαιώματα χωρίς σύνορα" θα συζητηθεί το επίκαιρο ζήτημα των δικαιωμάτων των παιδιών μεταναστών και των παιδιών που μετακινούνται, η υποδοχή και ένταξή τους στην κοινωνία και στο εκπαιδευτικό σύστημα. Στην συζήτηση θα συμμετέχουν και έφηβοι που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και ζούν σήμερα στην Ελλάδα.
  • Η ανοιχτή συζήτηση στο Θέατρο Πόρτα για τον πρωτεργάτη και υπερασπιστή των δικαιωμάτων των παιδιών Γιάνους Κόρτσακ πραγματοποιείται με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης «Ποιος είναι ο Δόκτωρ Κόρτσακ», που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η συνεργασία του Συνηγόρου του Παιδιού με το Πόρτα θα διαρκέσει όλη τη χρονιά και θα περιλαμβάνει συζητήσεις με εκπαιδευτικούς αλλά και δραστηριότητες με μαθητές σχολείων μετά την παράσταση.
Παρακάτω και στο  www.0-18.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.



«Ποιος είναι ο Δόκτωρ Κόρτσακ;»: πρεμιέρα και ανοικτή συζήτηση στο θέατρο Πόρτα

«Ποιος είναι ο Δόκτωρ Κόρτσακ;»: πρεμιέρα και ανοικτή συζήτηση στο θέατρο Πόρτα
Στην ανοιχτή συζήτηση για τον Γιάνους Κόρτσακ και τα δικαιώματα του παιδιού, πριν την πρεμιέρα της παράστασης «Ποιος είναι ο Δόκτωρ Κόρτσακ», θα συμμετέχει ο Συνήγορος του Παιδιού το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 4.00μμ στο Θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59, Αθήνα). Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Το έργο του Ντέιβιντ Γκρέιγκ έχει μεταφραστεί και ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με μεγάλη ανταπόκριση τόσο σε παιδιά και νέους όσο και στους ενήλικες, σε θέατρα και σχολεία.

"Δικαιώματα χωρίς σύνορα": ανοικτή συζήτηση, 11 Δεκεμβρίου 2015

"Δικαιώματα χωρίς σύνορα": ανοικτή συζήτηση, 11 Δεκεμβρίου 2015
"Δικαιώματα χωρίς σύνορα" είναι το θέμα της στρογγυλής τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού), στις 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Στη συζήτηση θα συμμετέχει και ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.