Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Το ολοήμερο ανοίγει τις πύλες του σε όλους τους μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς


Για την εγγραφή των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα μέχρι σήμερα απαραίτητη ήταν η  προϋπόθεση της    εργασιακής κατάστασης των γονέων/κηδεμόνων και για αυτό έπρεπε να προσκομίσουν βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας στο σχολείο για την εγγραφή τους  παιδιού τους.  Χωρίς τις παραπάνω βεβαιώσεις η εγγραφή του μαθητή δε μπορούσε να πραγματοποιηθεί.
Δηλαδή ζητούταν από τους γονείς να βεβαιώσουν αν εργάζονται ή αν είναι άνεργοι!!! Δηλαδή το αυτονόητο. Αν κάποιος δεν εργάζεται σίγουρα θα είναι άνεργος και το αντίστροφο.
Πολλοί γονείς, αν και άνεργοι, δε μπορούσαν να γράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο επειδή δεν είχαν κάρτα ανεργίας που το πιστοποιούσε. Άλλοι γονείς που απασχολούνταν στην επιχείρηση του συζύγου χωρίς ασφάλιση, ένα δικαίωμα που τους το έδινε ο νόμος λόγω συγγένειας, πάλι δε μπορούσαν να βεβαιώσουν την εργασία τους και να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο. Δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις, αλλά και άλλες πολλές, γονέων που δε μπορούσαν  να προσκομίσουν τις βεβαιώσεις που ζητούνταν.
Στην σημερινή υπ Αριθ. Πρωτ.: Φ. 50/660 / 86320 /Δ1 29.05.2015 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα:
«Προγραμματισμός λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και Ολοήμερων Νηπιαγωγείων της χώρας για το σχολικό έτος 2015-2016»
Αναφέρεται:
Για την εγγραφή των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και Ολοήμερων Νηπιαγωγείων δεν απαιτείται βεβαίωση εργασιακής κατάστασης των γονέων/κηδεμόνων.
Αυτό θα οδηγήσει:
  1. Στην άρση της αδικίας μη εγγραφής μαθητών που πραγματικά είχαν ανάγκη το ολοήμερο σχολείο αλλά οι γονείς τους δεν είχαν τα ανάλογα πιστοποιητικά.
  2. Στην εγγραφή περισσότερων μαθητών στα ολοήμερα σχολεία που θα δημιουργήσουν μεγαλύτερες ανάγκες για πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.