Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Κείμενο για τις εκλογές αντιπροσώπων για την 84η ΓΣ της ΔΟΕ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Συναντιόμαστε για ακόμη μία φορά στην κάλπη, με σκοπό να αναδείξουμε τα πρόσωπα εκείνα που θα εκλέξουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ.
    Είναι προφανές ότι η  συντήρηση στην ηγεσία της ΔΟΕ των συνδικαλιστών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μόνο ως τροχοπέδη μπορεί να λειτουργήσει σε μια πορεία εκδημοκρατισμού της παιδείας. Και πόσο μάλλον σήμερα που  η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ με τις προγραμματικές δηλώσεις του αναπλ. Υπουργού κ. Κουράκη και με συγκεκριμένες πράξεις (κατάργηση τράπεζας θεμάτων, κατάργηση της διαθεσιμότητας και την ανάκληση της αξιολόγησης-χειραγώγησης, συμμετοχή  του συλλόγου διδασκόντων στην επιλογή της διεύθυνσης του σχολείου,κλπ) οδηγεί την εκπαίδευση σε ουσιαστικές ανατροπές.
 Οι ευθύνες του συνδικαλισμού της διαπλοκής και των προσωπικών συμφερόντων για τα προβλήματα της παιδείας είναι τεράστιες. Όλα αυτά τα χρόνια, και δη τα «μνημονιακά», αντί να επιθυμούν  την αποτελεσματική αντίσταση των εκπαιδευτικών συναινούσαν, λέγοντας ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, και αποπροσανατόλιζαν,  ώστε να περνούν τα  αντιδημοκρατικά-αντιεκπαιδευτικά μέτρα των κυβερνήσεων. Με «περισσή αγωνιστικότητα» κι «ώριμη επαναστατικότητα» μας υπνώτιζαν και μας καθησύχαζαν. Υπερβολές; Μακάρι να ήταν, αλλά τα ποσοστά για παράδειγμα στις τοπικές εκλογές του συλλόγου μας μιλούν από μόνα τους: 60% η ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Την ίδια στιγμή η απουσία των συναδέλφων στις γενικές συνελεύσεις σοκαριστική. Για απαρτία ούτε λόγος!
    Δυστυχώς, η σημερινή ηγεσία της ΔΟΕ δεν εκφράζει κανέναν από εμάς παρά μόνο τον εαυτό της. Είναι αποκομμένη από το σώμα των συναδέλφων και δεν έχει καμία σχέση με την εκπαιδευτική και κοινωνική  πραγματικότητα.Οι αναπληρωτές, οι ΕΣΠΑτζήδες και οι ωρομίσθιοι, τα υποχρηματοδοτούμενα σχολεία, τα παρωχημένα αναλυτικά προγραμμάτα, τα παιδιά των ανέργων γονιών με το επισφαλές μέλλον και τόσα άλλα, απλά δεν την αγγίζουν.

   Η παρουσία του Τελευταίου Θρανίου  τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε μια άλλη πρόταση για το συνδικαλισμό. Βασική  θέση του ΤΘ είναι ότι σε οποιαδήποτε συγκυρία και με οποιαδήποτε κυβέρνηση οι δάσκαλοι έχουν υποχρέωση με θάρρος και επαναστατικότητα να υπερασπίζονται την επαγγελματική τους υπόσταση ως εμπνευστές ενός σχολείου που θα κυοφορεί την δίκαιη κοινωνία του μέλλοντος.  Από μηχανής θεοί στο θέατρο της ζωής δεν υπάρχουν και οι «θεατές» πρέπει να συμμετέχουν για να επέλθει η κάθαρση!
    Η ΔΟΕ  λοιπόν πρέπει ν’ αλλάξει τώρα που οι μάσκες έπεσαν. Τώρα που απολυμένοι εκπαιδευτικοί περιφέρονται σαν άδεια σακιά σε μια κοινωνία που υποφέρει, ενώ οι  «ημέτεροι» που τη γλίτωσαν περιφέρονται με κοστούμι και γραβάτα!
    Συνάδελφοι, η ιστορία μάς προσπερνά.  Πρέπει να βιαστούμε ώστε να συμμετέχουμε εμείς στις εξελίξεις και όχι αυτοί που συνδημιούργησαν τα προβλήματά  μας.

Αλλαγή του σκηνικού τώρα!

Πριν ψηφίσετε, φανταστείτε το μέλλον. Αυτό που υπονομεύτηκε τόσο απροκάλυπτα!
                                                                    

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.