Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Οι αδικίες πρέπει να αποκατασταθούν εδώ και τώρα.


Τα μέλη του Συλλόγου αποφοίτων τμημάτων ειδικής αγωγής καθώς και φίλοι και γονείς των παιδιών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, βιώνουν την μεγαλύτερη ομηρία που έχει συντελεστεί στο χώρο της εκπαίδευσης πανευρωπαϊκά. Εδώ και 13 χρόνια, με κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων, καλούνται να δουλεύουν εννιάμηνα, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς να ξέρουν που θα βρεθούν τον επόμενο χρόνο και με τη δαμόκλειο σπάθη αμφιβόλου ποιότητας μεταπτυχιακών πάνω από το κεφάλι τους.

Εδώ και 13 χρόνια, τα ειδικά σχολεία, τα τμήματα ένταξης και οι παράλληλες στηρίξεις δεν έχουν λειτουργήσει ούτε μία φορά στην ώρα τους. Κάθε 11 Σεπτέμβρη, οι γονείς των παιδιών μας αγωνιούν για το αν θα έρθει δάσκαλος/α φέτος, αν θα έχουν ταξί ή λεωφορείο και αν τελικά το παιδί τους θα πάει κάποια στιγμή προς τον Οκτώβρη στο σχολείο.

Η ειδική αγωγή να περάσει άμεσα στο κρατικό προϋπολογισμό. Δεν είναι δυνατόν να εξαρτάται ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι της εκπαίδευσης από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.
Άμεσοι διορισμοί με μοναδική βάση την προϋπηρεσία μας σε ΣΜΕΑΕ και με μοναδικό προσόν το βασικό τίτλο σπουδών (ό, τι δηλαδή ισχύει και για τους άλλους κλάδους της εκπαίδευσης).
Προς αποκατάσταση της αδικίας διεκδικούμε το διορισμό δασκάλων και νηπιαγωγών ΠΕ 71 και 61 που ανέρχεται στο  συμβολικό αριθμό των 1.300 συναδέλφων, 100 για κάθε χρόνο εργασιακής ομηρίας που απλόχερα μας προσέφεραν οι φιλελεύθερες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚΟΝΔ που μόνο στόχο είχαν να μας εξοντώσουν και εμάς και τα παιδιά μας.

Και δεν ζητάμε να μας χαριστεί άλλο ένα ρουσφέτι, όπως αυτά που γίνονταν τόσα χρόνια. Ζητάμε, αυτό που η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ μας έκανε να ελπίζουμε: Την ηθική αποκατάσταση της παιδείας και της αξιοπρέπειας του πολίτη αυτής της χώρας. Όταν οι συντηρητικές κυβερνήσεις βασίζουν την εκπαίδευση στην αναπλήρωση, μία προοδευτική κυβέρνηση οφείλει να κάνει την ανατροπή.

Επειδή η ζωή έχει αποδείξει ότι κάθε μέρα είναι ένας αγώνας, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, είτε μέσα στις τάξεις μας, είτε εκτός. 


Γοδέβενου Ελένη και Μαριλένα Σιόλια, μέλη του συλλόγου αποφοίτων τμημάτων ειδικής αγωγής (ΣΑΤΕΑ) και μέλη του Τελευταίου Θρανίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.