Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Απογευματινή Γενική Συνέλευση


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρωτοφανής άρνηση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, κυρίου Γ. Συρίμη, για παραχώρηση 1 ημέρας άδειας προς τους συναδέλφους, για την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης πρωινή ώρα, ενόψει του συνεδρίου της ΔΟΕ.

Εθιμοτυπικά κάθε σχολικό έτος παραχωρούνται από τον Προϊστάμενο Εκπαίδευσης 2 ημέρες άδεια στους συναδέλφους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ή για να συμμετέχουν σε Γενική Συνέλευση του κλάδου. Ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας επρόκειτο να πραγματοποιηθεί
Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 και ώρα 9:00 στο θέατρο Παπαδημητρίου. Στο αίτημα του προέδρου του συλλόγου ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας αρνήθηκε να δώσει την άδεια, βασιζόμενος στην έλλειψη σχετικής πρόβλεψης από το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και στο γεγονός ότι δεν υπάρχει εκλογική διαδικασία.

Και μπορεί τυπικά να έχει δίκιο, όμως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, όσο τουλάχιστο οι παλιότεροι από εμάς θυμούνται. Και μπορεί και πολλοί να συμφωνήσουμε με την άποψη ότι είναι ντροπή να κλείνουν τα σχολεία και να μην έρχονται όλοι στη συνέλευση. Όμως είναι απορίας άξιο, πώς μια τέτοια σχολική χρονιά με τόσα απίστευτα προβλήματα, με μειώσεις μισθών που στους νέους συναδέλφους πλησιάζουν το 40 %, με παντελή έλλειψη ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, να γίνεται εξαιτίας της απόφασής του δυσκολότερη η συμμετοχή όλων στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Αναρωτιόμαστε βέβαια αν είναι τυχαία η ταύτιση των απόψεων για απογευματινή συνέλευση του κυρίου Συρίμη με την άποψη της ΠΑΣΚ (καθώς στο τελευταίο Δ.Σ. είχε προτείνει η γενική συνέλευση να γίνει το απόγευμα).

Ας αποδείξουμε όλοι με την παρουσία μας, με την κατάθεση ιδεών και προτάσεων πόσο σημαντική είναι η διαδικασία των συνελεύσεων.

Είναι σημαντικό να παρευρεθούμε όλοι, για να καταθέσουμε τις απόψεις μας και τους προβληματισμούς μας , ώστε να μεταφερθούνε από τους αντιπροσώπους μας στο Συνέδριο της ΔΟΕ. Η παρουσία του καθενός είναι πολύ σημαντική. Να μην αποφασίσουν άλλοι για μας χωρίς εμάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.