Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

«Με αφορμή το Ειδικό Νηπιαγωγείο»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ









Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 η Προϊσταμένη Του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας συναντήθηκε με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας προκειμένου να ενημερώσει και να ζητήσει τη στήριξη του συνδικαλιστικού της οργάνου. 

Όπως η ίδια ισχυρίστηκε έγινε δέκτης προφορικής επίθεσης από τη διοίκηση της Διεύθυνσης Π.Ε. Εύβοιας, μετά από την αποστολή εγγράφου του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου της με το οποίο αιτούνταν επιπλέον προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του. 

Ενώ στη συνάντηση όλες οι παρατάξεις καταδίκασαν προφορικά αυτή τη συμπεριφορά, η πλειοψηφία του Δ.Σ. αρκέστηκε στην αποστολή στα σχολεία ενός γενικόλογου κειμένου σχετικά με τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής. 

Καταδικάζουμε τα μέλη των παρατάξεων της ΔΗΣΥ και της ΔΑΚΕ που άλλα είπαν στη συνάδελφο και άλλα υποστήριξαν στο κείμενο, ενώ η συναδέλφισσα ζητούσε την έμπρακτη στήριξή του Δ.Σ. του Συλλόγου όσον αφορά τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε. Προτείνουμε την από κοινού διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Π.Ε. Εύβοιας και συζήτηση με τους αρμόδιους για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποφυγή παρόμοιων συμπεριφορών. 

Επίσης καταδικάζουμε κάθε επίθεση αλλά και αδράνεια απ’ όπου και αν προέρχεται που προσβάλει την προσωπικότητα των συναδέλφων και παρακωλύει την ηρεμία της κάθε σχολικής μονάδας, μάλιστα σε μία περίοδο που ο αυταρχισμός και η καταστολή της παρούσας κυβέρνησης είναι έντονη και στον τομέα της εκπαίδευσης. 

Μπροστά σε όλη αυτή τη λαίλαπα των εξελίξεων στον τομέα της υγεία, της παιδείας αλλά και της οικονομίας οι διοικητικοί και συνδικαλιστικοί φορείς είναι ανάγκη να έχουν υποστηρικτικό ρόλο προς το σχολείο προκειμένου να ενισχυθεί η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και οι ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες για τους εκπαιδευτικούς. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.