Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

 


Χαλκίδα 24/11/2020 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι το Δ.Σ. του Συλλόγου μια εβδομάδα περίπου από το κλείσιμο των σχολείων και την έναρξη της τηλεκπαίδευσης μέσα από την πλατφόρμα της webex, έρχεται να συγχαρεί τα μέλη του για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν να συνεχίσουν το έργο τους, που δεν είναι άλλο από την παροχή εκπαίδευσης στους μαθητές μας των δημοτικών και των νηπιαγωγείων. Έρχεται επίσης να συγχαρεί και τους συναδέλφους που συνεχίζουν να κρατούν ανοιχτά τα ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία. 

Οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, (δημοτικού και νηπιαγωγείου) πήραν μια πρώτη γεύση από την τηλεκπαίδευση που σχεδίασε η Κυβέρνηση και η κ. Κεραμέως!!! Χιλιάδες μαθητές μαζί με τους γονείς τους μάταια προσπαθούσαν, να συνδεθούν με τους δασκάλους και τα σχολεία τους. Το σύστημα κατέρρευσε από την πρώτη μέρα. Χιλιάδες μηνύματα διαμαρτυρίας από όλη την Ελλάδα, από γονείς που έψαχναν απελπισμένοι να βρουν μια λύση για το πώς θα κάνουν μάθημα τα παιδιά τους. Στις επόμενες μέρες η κατάσταση βελτιώθηκε, αλλά και πάλι τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά. 

Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την κατάσταση γιατί εφαρμόζει πιστά την πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των λίγων, επιλέγει να δίνει χρήματα δεξιά και αριστερά αλλά όχι για την υγεία, όχι για τα σχολεία, όχι για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών μας, να ενισχύσει το δίκτυο και να καλύψει εκπαιδευτικούς και μαθητές με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση. Τα κενά σε εκπαιδευτικούς αρκετά καθώς και σε προσωπικό καθαριότητας. Δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ και δεν πήρε όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας, που ζητάμε τόσους μήνες, ώστε να μπορούν να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία και να είναι ασφαλή. 

Συνάδελφοι για να έχει και το σωματείο μας καλύτερη εικόνα για τα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως στην πρόσβαση των παιδιών στην τηλεκπαίδευση θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε για τις διαπιστωμένες δυσκολίες που αφορούν στην αδυναμία των μαθητών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και δίκτυο. Αντιλαμβανόμαστε τον υπερβολικό φόρτο εργασίας που έχετε επωμιστεί, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε όσα μας αναλογούν. 

Αγωνιζόμαστε – διεκδικούμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία για όλους! 

Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την υγεία μας ή με την υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας! 

Αγωνιζόμαστε για την ισότιμη παροχή εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές μας! 

Ο Πρόεδρος                                                     Η Γραμματέας 
Λάμπρος Γιαννούχος                                         Έφη Βαρβάρου 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.