Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Επίκαιρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ 



«ΕΠΙΚΑΙΡΑ» 

Διαδηλωτές τηρώντας τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού πραγματοποίησαν χτες συμβολικές εκδηλώσεις μνήμης αποτίοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές και αγωνίστριες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα. Υπενθύμισαν τα πάντα επίκαιρα συνθήματα, σήμερα πιο πολύ από ποτέ, για καλύτερη παιδεία και υγεία. 

Με άλλοθι καταστολής την πανδημία οι δυνάμεις της αστυνομίας, μη τηρώντας κανένα υγειονομικό μέτρο, εφάρμοσαν την απαράδεκτη αντιδημοκρατική απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων. Η κυβερνητική αλαζονεία υποστηριζόμενη από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ ενισχύει το αυτάρεσκο πρόσωπό της. Οι κυβερνώντες πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν. Παροιμιώδης η ανικανότητά τους! Αντί να συμφωνήσουν σε συμβολικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπως ήταν και η πρόταση από κόμματα, φορείς και πολλούς πολίτες, με ένα όργιο βίας και καταστολής προσπάθησαν και τελικά απέτυχαν να αποτρέψουν την πραγματοποίηση εκδηλώσεων. 

Όπως απέτυχαν και στον έλεγχο της πανδημίας με τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα και τις ΜΕΘ πλήρεις διασωληνωμένων. Με την οικονομία κλειστή και στα ΜΜΜ με στοιβαγμένο τον κόσμο. Με όλα τα σχολεία σε τηλεκπαίδευση και τους γονείς βογκώντας να προσπαθούν να βρουν χρήματα για ακόμα έναν υπολογιστή , αναζητώντας, μάταια, τα τάμπλετ που μοιράζει δωρεάν το Υπουργείο. 

Δεν τους τελειώνει η αυθαιρεσία και ο αποπροσανατολισμός. Μεταφέρουν τις εγκληματικές τους ευθύνες για την ελλειπή στελέχωση και οχύρωση του συστήματος υγείας, τις πολυπληθείς σχολικές τάξεις και τα στοιβαγμένα άτομα στα ΜΜΜ στην ατομική ευθύνη των πολιτών. Και όταν η χουντικής έμπνευσης διάταξή τους απαγορεύει τις συναθροίσεις φταίνε οι διαδηλωτές που φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις διασπείρουν τον ιό. 

Όμως πριν από 47 χρόνια στο Πολυτεχνείο γράφτηκαν στιγμές αλληλεγγύης, αυταπάρνησης, ελευθερίας και δημοκρατίας που οφείλουν να κρατηθούν ζωντανές και να προσφερθούν ως ελπίδα στα παιδιά μας. Οφείλουμε να μην τις χαρίσουμε σε κανέναν. 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.