Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Τελευταία βδομάδα των απόκρεων…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ 

Η επέλαση ενός άκρατου νεοφιλελευθερισμού και στην εκπαίδευση είναι γεγονός. Χωρίς να θέλει να σταθεί κανείς σε πράγματα υποδεέστερα αναγκάζεται να υπενθυμίσει μερικά επιμέρους θέματα: 

· Οι υπεραριθμίες των σχολείων την περσινή σχολική χρονιά δεν ψηφίστηκαν από την αιρετό στο ΠΥΣΠΕ που είχε εκλεγεί με το Τελευταίο Θρανίο, ενώ είχαν ψηφιστεί από την τότε αιρετό της ΔΗΣΥ. Φέτος και οι δύο αιρετές τις υπερψήφισαν και αναρωτιόμαστε ποιος/α τελικά συνθηκολογεί. 

· Στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή σε εκδήλωση για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σε συνεργασία με τη ΕΛΜΕ Εύβοιας. Λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση η απόφαση ακυρώνεται με τηλεφωνική πρωτοβουλία του προέδρου και τη σύμφωνη γνώμη ενός μόνο ακόμα μέλους (εκτός από τις τρεις της παράταξής του). Στο ΤΘ καταλήγει απλά η ενημέρωση για την ήδη ειλημμένη απόφαση. Χάθηκε, για ποιους άραγε λόγους, η ευκαιρία να συμμετέχουν οι συνάδελφοι σε μία εξαιρετική, απολύτως πλουραλιστική συζήτηση, από έγκυρους ομιλητές οι οποίοι στο τέλος των τοποθετήσεών τους και για μία ακόμη ώρα έλυσαν απορίες στους πολλούς παρευρισκόμενους (μεταξύ αυτών και αρκετοί της πρωτοβάθμιας). Μένουμε με την απορία γιατί ένα αρραγές μέτωπο με τη δευτεροβάθμια δεν είναι πρώτιστη μέριμνα της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και γιατί χάνεται η ευκαιρία συσπείρωσης συναδέλφων μπροστά στη νέα λαίλαπα του ασφαλιστικού νόμου Βρούτση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι 

το Τελευταίο Θρανίο υπηρέτησε και υπηρετεί θέσεις στο ΠΥΣΠΕ και στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας με ήθος και ευθύνη. Επειδή τα οράματα και οι ελευθερίες δεν είναι ποτέ υπόθεση λίγων αρμόδιων συνδικαλιστών που κατέχουν την απόλυτη αλήθεια, επειδή τα ζητήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση μεγαλώνουν και η στάση της διοίκησης γίνεται αυταρχικότερη, επειδή εμείς πιστεύουμε ότι είναι υπόθεση κοινής δράσης: συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με όποιο τρόπο κρίνουμε πρόσφορο, ζητώντας πάντα τη συμμετοχή των συναδέλφων και τη συνδιαμόρφωση προτάσεων και στον σύλλογο και στη συλλογικότητα που ονομάσαμε Τελευταίο Θρανίο. 

Για άλλη μια φορά σας καλούμε να το ενδυναμώσετε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.