Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.


Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας, καταγγέλλει τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία καταπατώντας το δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας, καλεί σε απολογία τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο για παροχή εξηγήσεων στις 12 Φλεβάρη στην κρατική Ασφάλεια, στο τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», για τη συγκέντρωση που οργανώθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ στις 2/4/2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, αποτελεί πρωτοποριακό επίτευγμα μιας «αριστερής» κυβέρνησης, που το ιδεολόγημα της απέχει πολύ από τις πολιτικές αποφάσεις που παίρνει. Καλείται για πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, πρόεδρος δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου για παροχή εξηγήσεων. 
Το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», προφανώς επειδή δεν είχαν ποτέ κατά το παρελθόν την ευθύνη της διακυβέρνησης αριστερές ηγεσίες, κατέληξε μέσω της πρακτικής της βίαιης καταστολής συλλαλητηρίων και αντιδημοκρατικών πρακτικών μέσα από αποφάσεις, που προκύπτουν από δήθεν δημόσιο διάλογο, σε ηθικό μειονέκτημα για την αριστερά, που πρόθυμα εξαφανίζει κεκτημένα και δικαιώματα χρόνων. 

Καταγγέλλουμε την αλαζονεία και τον αυταρχισμό! 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το «παρόν» την Τρίτη 12 του Φλεβάρη, ώρα 11.30 π.μ., που καλείται σε απολογία, ο συνάδελφος μας έξω από τη ΓΑΔΑ. 

Αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε! 
Για το ΔΣ 

Η Πρόεδρος                                  Η γραμματέας 

Βέτα Κορωναίου                            Έφη Βαρβάρου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.