Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

H νεανική ταινία και το Θέατρο Ντοκουμέντο από νέους.

Δελτίο Τύπου του Καρπού.



Ο Καρπός, το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, δημιουργεί δράσεις που αφορούν την εκπαίδευση και τον πολιτισμό με βασικό του εργαλείο την εικόνα και τον ήχο, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία, την τηλεόραση, την αφήγηση. Οργανώνει σεμινάρια εκπαιδευτικών, σχεδιάζει εκπαιδευτικό υλικό και πραγματοποιεί δράσεις που εξοικειώνουν τους νέους με τη δημιουργική χρήση των μέσων επικοινωνίας και των διαφόρων μορφών οπτικοακουστικής έκφρασης.
Στο πλαίσιο του Πρόγραμματος Erasmus+, “Youthdocs”, που υλοποιεί ο Καρπός σε συνεργασία με συνεργάτες από 8 ακόμη χώρες, δημιουργήθηκαν τέσσερα βίντεο-μαθήματα, (tutorials). Δύο με θέμα τη δημιουργία θεατρικών δρώμενων και δύο με θέμα τη δημιουργία μικρών ταινιών ντοκιμαντέρ από νέους. Σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής και το Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση ο Καρπός ανέλαβε το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την υλοποίηση των δύο από αυτά.

Στο πρώτο, που απευθύνεται κυρίως σε μαθητές, με χιούμορ και συντομία δίνονται μερικές ξεκάθαρες συμβουλές για τα βασικά στάδια δημιουργίας μιας παρεΐστικης ταινίας ντοκιμαντέρ. Στο δεύτερο, στοχεύοντας στους εκπαιδευτικούς ή γενικά τους εμψυχωτές μιας τέτοιας διαδικασίας, παρουσιάζεται η ρεαλιστική πλευρά της καθοδήγησης μιας σχολικής ομάδας. Δυσκολίες, ζητήματα προς επίλυση, διαδικασίες και επιτυχίες όπως πραγματικά συμβαίνουν. Από την κάμερα και το φως, μέχρι τη δυναμική της ομάδας. Απολαύστε τα!

Η ταινία για τα παιδιά.



Η ταινία για τους εκπαιδευτικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.