Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Μετεκλογικό κείμενο του Τελευταίου Θρανίου.

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,

Ευχαριστούμε πάρα πολύ όσους και όσες μας υποστηρίξατε με την ψήφο σας στις πρόσφατες εκλογές για ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ. Το Τελευταίο Θρανίο θα συνεχίσει να σας εκπροσωπεί στο ΠΥΣΠΕ υπηρετώντας τον ακομμάτιστο συνδικαλισμό που δεν «κουμαντάρει τα πρόβατα», αλλά εργάζεται σύμφωνα με τις αρχές της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης. Δυστυχώς για λίγες ψήφους δεν μπορέσαμε να σας εκπροσωπήσουμε και στο ΑΠΥΣΠΕ. Θα παραμείνουμε όμως στον αγώνα μας ώστε το σύννομο και το ηθικό να είναι και αυτονόητο σε όλες τις διαδικασίες της διεύθυνσης.

Νιώθουμε δικαιωμένοι όταν είστε δίπλα μας για ένα συνδικαλισμό χωρίς κομματικές γραμμές και καρεκλοκένταυρους που η επίτευξη των προσωπικών τους στόχων τρέφεται από την εκδούλευση και τα ρουσφέτια. Το Τελευταίο Θρανίο δεν εκκολάπτει «εργατοπατέρες» σε «μόνιμες» θέσεις αλλά, συλλογικά αποφασίζοντας, πρωτοπορεί με την εναλλαγή των αιρετών στο ΠΥΣΠΕ και στο Σύλλογο.

Παρόλα αυτά η συλλογική μας ευθύνη δεν εξαντλείται σε μια ψήφο. Η εκπροσώπηση από μόνη της δεν εξασφαλίζει τη νομιμότητα, την αντικειμενικότητα και την ενδυνάμωση του χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου στο ΠΥΣΠΕ. Δεν παύουμε να έχουμε ανάγκη τις ιδέες, τις προτάσεις, τις διαφωνίες σας. Για να παραμείνουμε μια ανοιχτή πολυφωνική συλλογικότητα που θα δρα και θα παρεμβαίνει. Για να ενισχύσουμε την ευρύτερη αλληλέγγυα συλλογικότητα, το σωματείο μας. Για να διευρύνουμε την απήχηση των ιδεών μας και την ενίσχυση των μορφών άμεσης δημοκρατίας. Για να αποπέμψουμε τις νέες απειλές που δέχονται τα εργασιακά μας δικαιώματα στο πλαίσιο της υλοποίησης του 3ου μνημονίου. 

Καλή δύναμη σε όλους και σε όλες μας!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.