Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Για τον Βασίλη Πετράκη



Ο δάσκαλος, φίλος και συνδικαλιστής Βασίλης Πετράκης, ο οποίος κατάγεται από το Αλιβέρι και είχε διδάξει σε σχολεία της Χαλκίδας (μεταξύ των οποίων το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας) έφυγε από την ζωή την Τετάρτη 2 Μαρτίου, σε ηλικία 56 ετών. Γεννήθηκε στο Αλιβέρι της Εύβοιας στις 12 Φεβρουαρίου του 1960. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο της Αθήνας.


Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 4 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο Ζωγράφου. Ο Βασίλης Πετράκης εκτός από εκπαιδευτικός και αγωνιστής υπήρξε και ποιητής.


Από την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία του Συλλόγου Αθηνά ανακοινώθηκε:

Για το σύντροφο Βασίλη Πετράκη που έφυγε από κοντά μας.
Ο σύντροφος και φίλος, ο συνάδελφος Βασίλης Πετράκης δεν είναι πια κοντά μας.
Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία του συλλόγου Αθηνά αποχαιρετά με συγκίνηση έναν άνθρωπο με αισθητική και ιδέες ζόρικες, που μας τίμησε με την παρουσία του και την κοινή μας πορεία στους μικρούς και τους μεγάλους δρόμους, στους αγώνες για τη χειραφέτηση.
Θα συνεχίσουμε λιγότεροι, μα θα τον θυμόμαστε πάντα, να μας εμπνέει με ένα ποίημα, μια εικόνα απ’ τ’ αντάρτικο, μια κριτική στο κατεστημένο, έναν ύμνο στον έρωτα, τη μούσα του τη Ζωή, μια ωδή στην επανάσταση.
Αντίο από όλες και όλους μας, σύντροφε Βασίλη, ποιητή!

Από το μέλος του Τελευταίου Θρανίου και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας Ντίνα Κολιοβέτα ένας μικρός αποχαιρετισμός: 


"Σήμερα έφυγε για άλλους τόπους παραμυθένιους και ...μακρινούς ο Βασίλης Πετράκης....δάσκαλος...φίλος...αγωνιστής...και ..ποιητής! Νομίζω ότι έβαλε ένα λιθάρι στην ύπαρξη και στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! ήταν και ..φοβερός ψαράς!
Ένα απόσμασμα από τα ποιήματά του:

Έκρηξη...η ζωή μια παλίρροια με οδοφράγματα.
Επαναστατημένοι νεκροί μέσα στο ναρκωμένο βυθό του έρωτά τους, 
φαντάζονται το φλοιό στη ζωή μας -έξω- 
γεμάτο από μολυσμένα χαμόγελα.

καλό ταξίδι φίλε...." 



Από τον Σύλλογο ΠΕ η Αθηνά που ανήκε ο Βασίλης, ανακοινώθηκε:


Έφυγε από κοντά μας ο φίλος, ο συνάδελφος, σύντροφος Βασίλης Πετράκης. Με οδύνη και θλίψη, ο Σύλλογός μας αντιμετωπίζει την είδηση για το χαμό του Βασίλη Πετράκη. Ενός αγωνιστή δασκάλου, καλού φίλου, αγαπητού συναδέλφου, συντρόφου και συνοδοιπόρου στους αγώνες για μια καλύτερη Παιδεία, μια καλύτερη κοινωνία.

Ο Βασίλης Πετράκης υπηρέτησε για πολλά χρόνια στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του κλάδου κι όλες τις διαδικασίες του Συλλόγου μας. Εδώ και ένα χρόνο είχε συνταξιοδοτηθεί.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους και στους συναδέλφους του, όλους όσους βρέθηκαν μαζί του στο σχολείο, το κίνημα και στους αγώνες.

Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.