Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Διαμαρτυρία Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.



Χαλκίδα 28/3/2016
                                        Προς μέλη μας
                                        Κοιν. Μητροπολίτη Χαλκίδας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Με  προσβλητικές εκφράσεις και αβάσιμες, γενικεύσεις για τους εκπαιδευτικούς και το έργο τους, πλαισίωσε το κήρυγμά του ιερωμένος σε εκκλησία της πόλης μας την Παρασκευή, ημέρα χαιρετισμών και ημέρα του μεγάλου εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Σε μία κατάμεστη εκκλησία μεταξύ άλλων ανέφερε :"Αν σας πω αυτά που γίνονται μέσα στα σχολεία σήμερα θα φρίξετε!!!! Αλλά δεν μου το επιτρέπει το απόρρητο της εξομολόγησης. Βάλαμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα!!! Είναι αυτοί δάσκαλοι; Οι αμόρφωτοι; Δασκαλίσκοι και καθηγητίσκοι που λένε ότι 7 και 5 κάνουν 16. Σας παρακαλώ εσάς τους γονείς να τους καταγγέλλετε στο Υπουργείο.»
Το ΔΣ του Συλλόγου δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, μετά από ενημέρωση που είχε από εκπαιδευτικούς, που ήταν μάρτυρες αυτής της επίθεσης, επισκέφτηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη στάση του συγκεκριμένου κληρικού.
Σε μια εποχή πολιτικής, οικονομικής και αξιακής κρίσης, οι εκπαιδευτικοί δίνουμε καθημερινό αγώνα στα σχολεία μας, να εμπνεύσουμε, να  προκαλέσουμε το ενδιαφέρον για τη γνώση, να δημιουργήσουμε αυτές τις συνθήκες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν κριτική σκέψη και δεξιότητες, να κοινωνικοποιηθούν, να εσωτερικεύσουν αξίες.
Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε αρωγούς και όχι άδικους κριτές.
Ζητάμε ο συγκεκριμένος κληρικός να ανακαλέσει άμεσα τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, που θίγουν την εκπαιδευτική κοινότητα.

     Η Πρόεδρος                                                       Η γραμματέας
                   
 Βέτα Κορωναίου                                                    Έφη Βαρβάρου                  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.