Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Εκπαιδευτική πύλη «Ακολούθησε τον Οδυσσέα»


Πατώντας πάνω στην εικόνα μεταφέρεστε στην εκπαιδευτική πύλη του Υπουργείου Πολιτισμού. Εκεί ο ταξιδευτής Οδυσσέας θα σας οδηγήσει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον ελληνικό πολιτισμό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Καλεί για συνταξιδιώτες του μαθητές, εκπαιδευτικούς και όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για την πολιτιστική μας κληρονομιά με πρωτότυπο και ψυχαγωγικό τρόπο.

Το εκπαιδευτικό υλικό αφορά δεκατέσσερις θεματικές ενότητες που καλύπτουν ένα χρονικό φάσμα από την Εποχή του Χαλκού έως και τον 20ο αι. Για κάθε θεματική ενότητα προβλέπεται διαδρομή για δασκάλους και διαδρομή για τα παιδιά με κείμενα και προτάσεις.

Οι δάσκαλοι μπορούν να βρουν:
– ψηφιακά έντυπα με ενδιαφέροντα θέματα και οδηγούς περιήγησης για σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα

– προτάσεις για να πραγματοποιήσετε με τους μαθητές σας ατομικές και ομαδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια
– υποστηρικτικό υλικό για την καλύτερη αξιοποίηση του περιεχομένου της Πύλης, όπως προτάσεις επίσκεψης σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικούς στόχους και λύσεις των προτεινόμενων δραστηριοτήτων, σύνδεση των θεματικών ενοτήτων με τη σχολική ύλη και σχετική βιβλιογραφία.


Οι μαθητές μπορούν να ταξιδέψουν στο χρόνο μαθαίνοντας για τον ελληνικό πολιτισμό και τη ζωή των ανθρώπων σε διάφορες εποχές με:

– προτάσεις για πρωτότυπες ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια στο σπίτι ή στο σχολείο
– ψηφιακά έντυπα με ενδιαφέροντα θέματα και οδηγούς περιήγησης για σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Και άλλα…

Ο κόμβος «Ακολούθησε τον Οδυσσέα» είναι διαθέσιμος στο url: http://www.educational.diadrasis.net/ και στην ανωτέρω εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.