Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

26 χρόνια Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού


Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι
Στις 20 Νοεμβρίου 2015, Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, συμπληρώνονται 26 χρόνια από την υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το σημαντικότερο κείμενο για τα δικαιώματα των παιδιών.
Με αφορμή την επέτειο αυτή, ο Συνήγορος του Παιδιού διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Σε αναζήτηση της φροντίδας και της συμμετοχής: τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν στα ιδρύματα", στις 23 Νοεμβρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Δείτε την Πρόσκληση και το Πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Ακόμη, με αφορμή τα "γενέθλια" της Σύμβασης, ο Συνήγορος του Παιδιού δημιούργησε ένα κουίζ για μικρούς και μεγάλους! Κάντε το κουίζ με τις 26 δηλώσεις (μαζί με τα παιδιά σας ή, αν είστε εκπαιδευτικοί, με τους μαθητές σας) και τσεκάρετε πόσο καλά ξέρετε τα δικαιώματα των παιδιών!
Ας δυναμώσουμε το μήνυμα για την προστασία και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των παιδιών!
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Γιώργος Μόσχος

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.