Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Συλλαλητήριο

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Οι μνημονιακές πολιτικές που από το 2010 εφαρμόζουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις κατ’ εντολή της Τρόικα (Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ., Ε.Ε.), έχουν δημιουργήσει συνθήκες απόγνωσης για τους εργαζόμενους και ολοένα αυξάνουν τις στρατιές των ανέργων και των ανθρώπων που «ζουν» κάτω από το όριο της φτώχιας.
Η ληστρική επιβολή του ΕΝΦΙΑ, οι πετσοκομμένοι μισθοί και συντάξεις, η προοπτική συνταξιοδότησης στα 67, η διάλυση του συστήματος υγείας με τις τεράστιες ελλείψεις, είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που, περιγράφουν τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Ο χώρος της εκπαίδευσης βιώνει μια, δίχως προηγούμενο, πραγματικότητα με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία να αποκαλύπτουν την επικίνδυνη επιλογή των μνημονιακών κυβερνήσεων, για «επένδυση» στην ελαστική εργασία, με παντελή απουσία μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση αλλά και την τραγική ανικανότητα των κυβερνώντων να διαχειριστούν ακόμα και τα πιο απλά οργανωτικά ζητήματα.
Κι όλα τα παραπάνω, μέσα στο εδώ και χρόνια διαμορφωμένο, τοπίο της υποχρηματοδότησης των σχολικών μονάδων κάτι που κάνει εξαιρετικά δύσκολο το να καλύψουν βασικούς τομείς λειτουργίας τους (γραφική ύλη, πετρέλαιο θέρμανσης, καθαριότητα) αλλά και της κατάργησης εκπαιδευτικών κατακτήσεων όπως η αναλογία 1:25 στα τμήματα.
Ο αγώνας είναι μονόδρομος!
Συμμετέχουμε όλοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο στην πόλη μας την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 στον Αγ. Νικόλαο στις 7.00μ.μ.
Διεκδικούμε το δικαίωμα σε μια ζωή αξιοπρέπειας!!!
Όλοι μαζί μπορούμε!!

Το ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.