Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013


Χαμηλώνοντας τους θερμοστάτες






Τις προηγούμενες μέρες και όταν ο ορυμαγδός των μνημονιακών επιπτώσεων έχει παγώσει τις ψυχές των περισσότερων παιδιών, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας με έγγραφό του (2033/14-2-2013) «παρακαλούσε» τους διευθυντές σχολείων να διαχειριστούν με σύνεση το πετρέλαιο. 

Αν ήταν διαφορετικά ίσως περνούσε ασχολίαστο, παρόλο που αυτό δεν είναι στις άμεσες αρμοδιότητες του. Μέσα όμως σε ένα καθεστώς ανέχειας, που με δυσκολία αντιμετωπίζονται οι λειτουργικές ανάγκες, ας αφήσουν απείραχτη τη ροή πετρελαίου όπου και όση υπάρχει ακόμη και για όσο ο καιρός τη ζητά. Και επειδή γνωρίζουμε πως οι περισσότεροι διευθυντές /ντριες καταναλώνουν ορθολογικά και στα πλαίσια του δυνατού και το πετρέλαιο, ανησυχούμε μήπως μέσα σε ένα κλίμα φόβου (αξιολόγηση, πειθαρχικός κώδικας, απολύσεις) ελλοχεύει περισσότερο ο κίνδυνος κάποιοι από αυτούς να επιδοθούν σε «μειοδοτικούς διαγωνισμούς» και να παγώσουν τα ήδη ξεπαγιασμένα παιδιά. 

Τέτοιες πρακτικές παρασυρμένες από πολιτικοοικονομικά ιδεολογήματα μνημονιακού χαρακτήρα (λιτότητα παντού) που οδηγούν στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου δε μας βρίσκουν καθόλου σύμφωνους. Θα θέλαμε μάλιστα να θυμίσουμε ότι ο εντεταλμένος ρόλος του κάθε υπευθύνου είναι η συμβολή του στην διαμόρφωση του καταλληλότερου περιβάλλοντος όπου λαμβάνει χώρα η εκπαιδευτική διαδικασία.


                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.