Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013


Με αφορμή ένα ψήφισμα






«Με αφορμή το κρούσμα βαρβαρότητας που επιδείχτηκε για ακόμη μια φορά από τις κατασταλτικές αρχές, αυτή τη φορά εις βάρος των τεσσάρων νεαρών που συνελήφθησαν για απόπειρα ληστείας καταδικάζουμε την ανοχή και κυρίως την προσπάθεια συγκάλυψης των απεχθών αυτών μεθόδων που θυμίζουν άλλους καιρούς από τους ιθύνοντες που στόχο έχουν με το σύνθημα “Ασφάλεια και τάξη” την τρομοκράτηση δικαίων και αδίκων.»

Αυτό το σχέδιο ψηφίσματος κατέθεσε το Τελευταίο Θρανίο στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας στις 6/2/2013 και καταψηφίστηκε.

Και δεν είναι αυτό το λυπηρό, αν και αναμενόμενο. Λυπηρό ήταν που η παράταξη της ΔΑΚΕ Π.Ε. θέλοντας να εκμεταλλευτεί το «θέμα»(;) έστειλε στα ΜΜΕ την άποψή της και τη φωτογραφία (βεβαίως…) των στελεχών της και  μπορεί να οδήγησε σε περίεργα συμπεράσματα τους όποιους αναγνώστες.

Στο Τ.Θ. έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν απαντάμε σε ό, τι κακόβουλο και αστοιχείωτο μας επιρρίπτουν. Και αυτή τη φορά ισχύει το ίδιο. Όμως τόσο δεν καταλαβαίνουν;

Είναι λυπηρό πραγματικά να βλέπεις από κάποιους επιστήμονες να μην κατανοούν την αδήριτη ανάγκη το κράτος να μην κακοποιεί κρατούμενους. Να μην κατανοούν ότι υπάρχουν νόμοι που οφείλουν να τηρούνται, ιδιαίτερα από αυτούς που η Πολιτεία όρισε ως φύλακες. Να μην κατανοούν ότι δεν είναι το ίδιο ο ληστής, ο τρομοκράτης και η εντεταλμένη υπηρεσία.

Πώς να πείσεις μετά, τους νέους ανθρώπους, ασφυκτιώντες στα όσα τραγικά συμβαίνουν και σε όσα η ορμή της νιότης τους διατάζει, ότι η ειρηνική ζωή αξίζει τον κόπο, ότι το κοινωνικό συμβόλαιο έχει νόημα, ότι αξίζει να παλέψεις για μια καλύτερη καθημερινότητα χωρίς τη χρήση βίας;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.