Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο.

 

Έναρξη σχολικής χρονιάς …η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο. 

Η εκπαιδευτική κοινότητα τελικά δεν αιφνιδιάστηκε καθόλου με την περίφημη εγκύκλιο για τον προγραμματισμό του Αγιασμού των σχολικών μονάδων. Είχε αντιληφθεί από προηγούμενες εγκυκλίους του Υπουργείου που αναιρούνταν σε λίγες ώρες και δημιουργούσαν όπως και τώρα σύγχυση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς . Η σοβαρότητα εξάλλου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι ανύπαρκτη και αποδεικνύεται με τις αποφάσεις της καθημερινά. 

Αντί να θωρακίσει τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέσα και μέτρα επικέντρωσε όλη της την ενέργεια στις επικοινωνιακές φιέστες των παγουριών και των μασκών. 

Και εντέλει για την περιοχή μας αυτά τα δύο υλικά παραλήφθηκαν από τους δ/ντές των σχολείων Κυριακή αργά το απόγευμα. Μιλάμε για προγραμματισμό !!! Και βέβαια όχι όλες οι ποσότητες που υποσχέθηκαν αλλά μόνο μία για κάθε μαθητή και όχι για τους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί γι΄ αυτούς είναι άτρωτοι. 

14 Σεπτεμβρίου 2020. Τα σχολεία ανέτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές αφού ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τους 20 και φτάνει τους 25, εκπαιδευτικοί καθαρίζουν τις τάξεις τους επειδή δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας, καμία συζήτηση για προληπτικούς ελέγχους σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς δεν έχει γίνει, αρκετά κενά παραμένουν ακάλυπτα και τάξεις δεν έχουν εκπαιδευτικούς. 

Με δυο λόγια: Το Υπουργείο Παιδείας και οι διοικητικοί του μηχανισμοί είναι εντελώς ανέτοιμοι. 

Ο Πρόεδρος                                                 Η Γραμματέας 
Λάμπρος Γιαννούχος                                    Έφη Βαρβάρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.