Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

«Ο Χριστός ξανασταυρώνεται;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ 


Η υπουργική απόφαση για τη μετάδοση των μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο μέσα από την τάξη βρίσκεται ακόμα υπό σχεδιασμό. Όμως, πληροφορίες πάντα διαρρέουν κι όπως διαβάζουμε στο alfavita: 

«Στη «κρίση» του εκπαιδευτικού η προστασία των μαθητών. Ο εκπαιδευτικός διατηρεί το δικαίωμα σίγασης ή αλλοίωσης της φωνής του μαθητή ή ακόμα και τις διακοπής της μετάδοσης, εάν το κρίνει απαραίτητο για ιδιάζοντα λόγω προστασίας κάποιου μαθητή. Στην περίπτωση αυτή επαναλαμβάνει την ερώτηση του μαθητή.» 

Με απλά λόγια: αν ο/η δάσκαλος/α δεν έχει το χέρι του Τιραμόλα ή του Καραγκιόζη, και την ταχύτητα του Λούκι Λούκ και τις μαντικές ικανότητες της Πυθίας να ξέρει από πριν τι θα ακουστεί ώστε να έχει προλάβει … τη σίγαση ή τη διακοπή της μετάδοσης και ακουστεί κάτι που θα εκθέτει κάποιον ή κάποια τι γίνεται; Ποιος/α θα φταίει; Ο δάσκαλος αυτός ο σαρδανάπαλος που τραγούδαγε κι ο Ξυλούρης. 

Ε, ναι τότε δίκιο θα ‘χει κι ο Αμβρόσιος και μαζί με την κα Κεραμέως να αφορίσει και αυτόν/αυτήν!! 

Λοιπόν, συνάδελφοι, που δυστυχώς δεν σας είδαμε προχτές στην παράσταση διαμαρτυρίας κατά όλων των επικίνδυνων αλλαγών στην εκπαίδευση, θα τρελαθούμε εντελώς;;;; 

Οι άνθρωποι που τα λένε αυτά έχουν πάει σχολείο;;;;; 

Οι τάξεις δεν είναι τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ούτε σωφρονιστικά ιδρύματα. Αναπτύσσεται και καλλιεργείται η ελεύθερη έκφραση, η συμμετοχή και δεν τιμωρείται ο αυθορμητισμός ούτε το λάθος. Φυσικά και πολύ συχνά στη διάρκεια του μαθήματος υπάρχουν στιγμές έντασης μεταξύ παιδιών, δημόσιας εκμυστήρευσης προσωπικών θεμάτων (μοίρασμα συναισθημάτων, πώς λέμε sharescreen…), επιθέσεις λεκτικές, εκφρασμένη λεκτικά και σωματικά άρνηση για συμμετοχή. Η κοινωνία νοσεί και τα παιδιά της πονούν! Αλλοίμονο στον/στην εκπαιδευτικό που δεν το νιώθει και δεν επιτρέπει και δεν αγκαλιάζει τον πόνο τους. Παρεμπιπτόντως, ακόμα περιμένουμε τους σχολικούς ψυχολόγους που ποτέ δε στείλατε… 

Κα Κεραμέως, αφού σας ευχηθούμε ολόψυχα να μη σας βρει ο σκοταδισμός του αφορισμού με τον οποίο σας προειδοποιεί ο Αμβρόσιος, σας παρακαλούμε μη βυθίζετε την παιδεία στο σκοτάδι. 

Μη συνδεθείτε με τη μελανότερη στιγμή στην ιστορία της εκπαίδευσης από τη χούντα και μετά. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.