Κυριακή 10 Μαΐου 2020

ΑΣ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ

«ΑΣ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ!» 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας η παρούσα κυβέρνηση έχει ψηφίσει δεκάδες νόμους με αρνητικές συνέπειες για την οικονομία, τους μισθούς, την ελευθερία, το περιβάλλον. Για την εκπαίδευση νομίσαμε ότι το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Αλλά να που η βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στην τάξη, που ψηφίστηκε χτες βράδυ στα μουλωχτά, προκειμένου να τα παρακολουθούν οι μαθητές που μένουν σπίτι, ξεπέρασε κάθε όριο νοσηρής φαντασίας. Να σημειωθεί ότι η υπουργός δεν είχε γραπτή εισήγηση της επιτροπής περί προστασίας των δεδομένων, παρά μόνο έκανε μια κουβεντούλα μαζί τους. 

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι τις τελευταίες δεκαετίες δώσαμε αγώνα οι εκπαιδευτικοί ώστε η εκπαίδευση να είναι μια δυναμική διαδικασία συνδιαμόρφωσης και συν-κατασκευής της γνώσης με τη συνεχή συμμετοχή όλων των μαθητών και όχι από έδρας παράδοση από το δάσκαλο αυθεντία; 

Αυτή η ενεργός συμμετοχή δίνει ζωή στο μάθημα, έχει μέσα το γέλιο τους, το θυμό τους, την απορία τους, το φόβο, τη χαρά, την ντροπή, την περηφάνια, την βαρεμάρα, τη δημιουργικότητα... είναι η Ζωή των παιδιών και η δική μας και δεν γράφεται στις κάμερες. Δεν είναι “μάστερ σεφ” ούτε “μάι στάιλ ροκς” που ευτελίζουν την ανθρώπινη ζωή! 

Γονείς, η τάξη δεν είναι μόνο μάθημα αλλά συζήτηση και κοινωνική ένταξη, συμπεριλαμβανομένων των όποιων δυσκολιών. Θέλετε τα παιδιά σας να είναι οι πρωταγωνιστές ενός τέτοιου reality τύπου big brother; Σκεφτήκατε ότι η συμπεριφορά των παιδιών σας, οι μαθησιακές τους επιδόσεις, τα προβλήματα με τους φίλους τους, ακόμη και τα οικογενειακά σας προβλήματα θα καταγράφονται; Θέλετε να δείτε τα παιδιά σας να γίνουν viral μέσα από το YouTube (γιατί κανείς δεν σας εγγυάται ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό);. Θέλετε τα παιδιά σας να φοιτούν σε ένα τέτοιο σχολείο; Θέλετε να μάθουν ότι η κανονικότητα είναι η βιντεοσκόπηση της ζωής και η παρακολούθηση και επεξεργασία της από οποιονδήποτε; 

Συνάδελφοι, τον τελευταίο μήνα έχουμε μπει το στόχαστρο της κυβέρνησης και μερίδας του τύπου. Μας λένε τεμπέληδες και ανίκανους παρά τις εργατοώρες που περνάμε στο διαδίκτυο και στο τηλέφωνο μιλώντας με γονείς και μαθητές. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν θέλουμε τη βιντεοσκόπηση για να μη φανεί η γύμνια μας. Τους απαντάμε: Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μας δίδαξε ο Προμηθέας. Όπως και στα χρόνια της κρίσης, οι τραγικές επιπτώσεις στο σχολείο φάνηκαν από την πρώτη στιγμή, η αγάπη μας για τα παιδιά ήταν το “εγγενές” κίνητρο που μας παρώθησε να κρατήσουμε όρθιο το ελληνικό δημόσιο σχολείο. Να θυμηθούμε ότι προσφάτως ,σε προσφιλές της κανάλι, η υπουργός, όταν ρωτήθηκε, δε γνώριζε το ποσοστό του ΑΕΠ που δαπανάται για την Παιδεία!!! Ίσως η βιντεοσκόπηση για την κυβέρνηση φαντάζει πολυεργαλείο για την αξιολόγηση αλλά και επιπλέον περικοπή αναπληρωτών καθώς μέσα από αυτή τη διαδικασία δεν θα χρειάζεται να στέλνονται εκπαιδευτικοί σε σχολεία με λίγους μαθητές όπως π.χ. σε νησιά. 

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ενωμένες ας κρατήσουν μια ενιαία στάση στις τραγικές διαστάσεις αυτής της τροπολογίας και να φροντίσουν να σταλούν κείμενα στους γονείς, μέσω των σχολείων με ιδιαίτερη κοινοποίηση, ώστε να ενημερωθούν άμεσα και υπεύθυνα για τον αντιπαιδαγωγικό και βίαιο χαρακτήρα της τροπολογίας. 

Και κάτι ακόμα: 

Η κυβέρνηση καταδίκασε τη βία και τίμησε, τοποθετώντας και σχετική πλακέτα, τους νεκρούς της Marfin. Οι νεκροί της Marfin, θύματα αρρωστημένων μυαλών, προστέθηκαν δυστυχώς σε μια μακριά και ατέλειωτη λίστα. Κάπου εκεί είναι και ο Γρηγορόπουλος, ένα αθώο παιδί που έχασε τη ζωή του από την κρατική βία και το οπλισμένο χέρι ενός αστυνομικού. Δεν περιμένουμε να δούμε πλακέτα, γιατί το κράτος την κρατική βία δεν την ενοχοποιεί, αντιθέτως την τρέφει. 

Ας μην αφήσουμε άλλη μια μορφή βίας να στιγματίσει τις ζωές των παιδιών μας!!! 

Η Μυθολογία μας λέει ότι πολλά, πολλά χρόνια πριν ο Κράτος και η Βία (αδέρφια), εκτελώντας τη διαταγή του Δία, πήραν τον Προμηθέα και τον καθήλωσαν σε ένα βράχο στον Καύκασο κι ένας αετός του έτρωγε το συκώτι. Έτσι τιμωρήθηκε γιατί είχε δώσει τη φωτιά στους ανθρώπους προσπαθώντας να τους γλιτώσει από την κατάντια και την αδυναμία τους. 

Μήπως να ξαναδιαβάσουμε ελληνική μυθολογία; 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.