Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας.



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο την Τετάρτη 18 Απριλίου 5:30-7:00,παρουσιάζει το βιβλίο «Μελάκ, μόνος» από τη συγγραφέα Αργυρώ Πιπίνη.

Φιλοξενούμενος μας ο εικαστικός και εικονογράφος του βιβλίου, Αχιλλέας Ραζής

για παιδιά 8-12 ετών και για την συμμετοχή απαραίτητη εγγραφή στο τηλ. 2221022031.

Το «Μελάκ, μόνος» είναι ένα λυρικό παραμύθι που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας δημοτικού. Παιδιά ικανά να κατανοήσουν την φρίκη του πολέμου και του ξεριζωμού, της μοναξιάς και του φόβου, χωρίς όμως να διαβάζουν ή να βλέπουν μπροστά τους εικόνες φρίκης. Η Αργυρώ Πιπίνη, βαθιά επηρεασμένη από το προσφυγικό και τις τραγικές ιστορίες που ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια κάθε μέρα στα μέσα ενημέρωσης το 2015 και το 2016, δημιούργησε σε συνεργασία με τον ζωγράφο Αχιλλέα Ραζή ένα βιβλίο-κόσμημα που θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία, όχι μόνο για το περιεχόμενό του, που έχει αμέτρητα επίπεδα ανάγνωσης και που καταφέρνει να εκθέσει τα παιδιά σε μια άλλη μορφή λογοτεχνίας γεμάτη αλήθειες, αλλά και για την εικονογράφησή του, που αποτυπώνει το νόημα της ιστορίας, ξεφεύγοντας όμως από την κλασική εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και δίνοντας στους μικρούς σε ηλικία αναγνώστες μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής. Στα συν του βιβλίου είναι το σχήμα του και η ποιότητα χαρτιού στο οποίο είναι τυπωμένο. Όλα αυτά μαζί φτιάχνουν ένα βιβλίο μοναδικό στο είδος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.