Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Συνάντηση διευθυντών και διευθυντριών με τον Προϊστάμενο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ 




Το ΤΘ δέχτηκε τα παράπονα πολλών διευθυντών και διευθυντριών  που ανέλαβαν μετά τις πρόσφατες κρίσεις και παραβρέθηκαν την Πέμπτη 21/9  σε συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης με αντικείμενο το νέο ΠΔ και τη λειτουργία των σχολείων. Σε αρκετούς/τές θύμισε την «εποχή των συνεντεύξεων» όπου πρώτα έπρεπε να νιώσεις τουλάχιστον άβολα και μετά να νιώσεις την φιλευσπλαχνία, αν την ένιωθες κι αυτήν τελικά!
Ο κ. Προϊστάμενος έδινε στην ομιλία του έναν τόνο ελεγκτικό ή καταγγελτικό που έφερε σε δύσκολη θέση συναδέλφους και συναδέλφισσες που θα περίμεναν να βρουν υποστήριξη, ενδυνάμωση και διάθεση ενίσχυσης του ρόλου τους. Κύριε Προϊστάμενε, οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες σας θέλουν αρωγό και συνάδελφο.
Αν επιλέγουμε την αλληλοκατανόηση και την αλληλοϋποστήριξη όλα τα προβλήματα λύνονται χωρίς εντάσεις! Όπως το θέμα της πρόωρης αποχώρησης σε σχολεία στα οποία δεν έχουν τοποθετηθεί όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί. Μια υπουργική απόφαση (Φ12/657/70691/Δ1/2016) κι ένα προεδρικό διάταγμα (79/2017) δεν αρκούν για τη ρύθμισή της;  Ή όπως το αν πρέπει να εισηγούνται ή όχι οι διευθυντές/ντριες – ο Σύλλογος Διδασκόντων προτείνουμε εμείς – για την παραχώρηση του σχολείου από το Δήμο σε φορείς προκειμένου να πραγματοποιούν εκδηλώσεις.
Τέλος, η άμεση επικοινωνία και η έγκαιρη ενημέρωση συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Να χαίρεστε όταν τις επιζητούν οι διευθύνσεις των σχολείων. Άλλωστε βλέπετε με πόσο ζήλο βιάστηκε τοπική εφημερίδα που φιλοξένησε δηλώσεις σας να μας παραπληροφορήσει για σχολεία που υποβαθμίστηκαν!!!
Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους, τους διευθυντές και διευθύντριες, κυρίως στους  μάχιμους  εκπαιδευτικούς και σε όλα τα παιδιά των πρώτων αλλά και των τελευταίων θρανίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.